Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:09:51

З початку року в Чернігівський області вироблено 26 автобусів, 37 пожежних машин, 52 тис.шт. вогнегасників

23.09.2013   08:18

До дня машинобудівника

Підприємства машинобудування посідають третє місце серед основних видів діяльності переробної промисловості області.

На підприємствах машинобудування зайнято близько 6 тис. осіб, або 14,1% загальної кількості працюючих у промисловості.

За січень–липень 2013 р. підприємства машинобудування реалізували промислової продукції (товарів, послуг) на суму 360,6 млн.грн., що становить 4,6% від загального обсягу реалізації промислової продукції.

З початку року в області вироблено 26 автобусів, 37 пожежних машин, 52 тис.шт. вогнегасників. Проти відповідного періоду минулого року збільшилося виробництво апаратури електродіагностичної, машин і апаратів фільтрувальних або очищувальних для рідин, інструментів для контролю інших фізичних характеристик, кузовів автотранспортних засобів.

Упродовж 2012 р. понад третину загальної кількості підприємств машинобудування займалися інноваційною діяльністю. Ними впроваджено 18 нових технологічних процесів, 29 інноваційних видів продукції. Обсяг реалізації інноваційної продукції становив 80,2 млн.грн., з якої більше третини (39,4%) реалізовано за межі України.

У І півріччі 2013 р. з Чернігівщини експортовано продукції машинобудування на суму 19,5 млн.дол. США, що на 2,8% більше, ніж за відповідний період минулого року. Найбільшим попитом ці товари користувалися на ринках Росії, Білорусі, Польщі, Туркменістану, Німеччини, Литви.

У І півріччі на розвиток машинобудування спрямовано 9,4 млн.грн. капітальних інвестицій, або 3% всіх інвестицій промисловості. Станом на 1 липня п.р. в машинобудування було залучено 7,4 млн.дол. США (8,6% загального обсягу прямих іноземних інвестицій у промисловість).

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини