Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 19:08:37

Громадська рада надаватиме поради і Головному управлінню і Чернігівській митниці Міндоходів. ФОТО

09.09.2013   10:46

Відтепер при Головному управлінні Міндоходів та Чернігівській митниці Міндоходів працює спільна громадська рада.

Вона має повноваження дорадчого органу. Участь у першому засіданні також взяли начальник Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Андрій Лаврешов та начальник Чернігівської митниці Міндоходів Олександр Іванов.

- Ми всіляко будемо сприяти конструктивній та плідній роботі громадської ради, оскільки для нас важливо знати вашу думку - платників податків та громадськості, - зазначив А.Ю.Лаврешов, - адже ми завжди надаємо оцінку з позиції державного службовця. Оскільки відтепер ви представляєте дорадчий орган обох державних структур, то маєте і значно ширший простір для діяльності, і більше тем для обговорення, і, безумовно, вдвічі вагомішими і відповідальнішими є ваші посади.

Андрій Лаврешов також  наголосив, що податкове та митне  законодавство, функції та  підходи  в організації роботи головного  управління та Чернігівської митниці Міндоходів наближаються до світових стандартів.

Зокрема, Міністерство нині активно  запроваджує електронні сервіси. Ключі  електронного цифрового підпису  дають змогу звітувати або  подавати декларації в режимі он-лайн не лише до органів Міндоходів, а й до органів державної статистики та Пенсійного фонду України.

Крім того, з січня 2013 року електронні ключі від нового відомства дають  можливість експортерам та митним брокерам подавати митні декларації до оформлення в електронному вигляді через мережу Інтернет.

До речі, Чернігівська митниця Міндоходів оформляє 99,7 відсотків  всіх митних декларацій в електронному вигляді. Використання звітності чи оформлення декларацій в електронному вигляді значно скорочує час, необхідний на митні або податкові процедури.

Готовність до співпраці з новоствореною громадською радою висловив і начальник Чернігівської митниці Міндоходів Олександр Іванов. Він зазначив, що колектив Чернігівської митниці Міндоходів має позитивний досвід у веденні діалогу з громадськістю і конструктивному вирішенні спірних питань.

Під час першого засідання громадської ради обговорені найактуальніші питання на даному етапі – організації роботи та проведення засідань, визначення плану роботу, а також затвердження положення про Громадську раду при Головному управлінні Міндоходів у Чернігівській області та Чернігівській митниці Міндоходів.

Голова громадської  ради - голова Чернігівського територіального відділення Спілки аудиторів України Василь Цурій, аналізуючи досвід роботи громадської ради попереднього скликання зазначив, що є багато позитивних напрацювань, які необхідно продовжувати. Оскільки громадська рада працює лише на обласному рівні, то варто й надалі проводити виїзні засідання. Дорадчий орган повинен реально відчувати роботу цих державних структур на місцях та мати власний досвід спілкування з платниками податків та зборів.

Під час першого засідання  також обрано заступників голови громадської ради.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини