Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:19:34

З 1 вересня затверджуються нові зразки для маркування підакцизних товарів

17.08.2013   08:01

Із 6 липня 2013 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України, якою затверджено нові зразки марок акцизного податку для маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва. Запроваджуються вони з 1 вересня .

Марки акцизного податку для алкогольних напоїв та тютюнових виробів виготовляються з паперу вагою 70 ± 2,5 г/кв. метр і мають такі розміри:
– для алкогольних напоїв: довжина – 160 міліметрів ± 0,25 міліметра, ширина – 20 міліметрів ± 0,25 міліметра;
– для тютюнових виробів: довжина – 44 міліметри ± 0,25 міліметра, ширина – 20 міліметрів ± 0,25 міліметра.

Зразки марок розробляються Міністерством доходів і зборів разом з Мінфіном, СБУ, МВС, Мін’юстом та затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Марки для вироблених в Україні алкогольних напоїв і тютюнових виробів відрізняються від марок для ввезених на митну територію України алкогольних напоїв і тютюнових виробів дизайном та кольором.

Марка для алкогольних напоїв, крім виноробної продукції (лікеро-горілчана продукція), вітчизняного виробництва виготовляється у зеленій кольоровій гамі, для алкогольних напоїв, які є виноробною продукцією, вітчизняного виробництва – червоній, для алкогольних напоїв, крім виноробної продукції (лікеро-горілчана продукція), імпортного виробництва – фіолетовій, для алкогольних напоїв, які є виноробною продукцією, імпортного виробництва – оранжевій, для тютюнових виробів вітчизняного виробництва (з фільтром та без фільтра) – зеленій, для тютюнових виробів імпортного виробництва (з фільтром та без фільтра) – синій кольоровій гамі.

На кожну марку наносяться такі реквізити:

– слова “УКРАЇНА”, “МАРКА АКЦИЗНОГО ПОДАТКУ”, “ТЮТЮНОВІ ВИРОБИ” (для тютюнових виробів);

– позначення виду марки, що складається з початкових літер слів “алкоголь вітчизняний (лікеро-горілчана продукція)” – “АВ ЛГП”, “алкоголь вітчизняний (виноробна продукція)” – “АВ ВП”, “алкоголь імпортний (лікеро-горілчана продукція)” – “АІ ЛГП”, “алкоголь імпортний (виноробна продукція)” – “АІ ВП”, “тютюн вітчизняний з фільтром” – “ТВ ЗФ”, “тютюн вітчизняний без фільтра” – “ТВ БФ”, “тютюн імпортний з фільтром” – “ТІ ЗФ”, “тютюн імпортний без фільтра” – “ТІ БФ”;

– індекс регіону України, що відповідає місцезнаходженню виробника продукції, позначений двома цифрами (для маркування вітчизняної продукції), серія із чотирьох літер і шестизначний номер, два двозначних числа (місяць і рік, у якому вироблено марки для алкогольних напоїв) або двозначне та однозначне числа (рік і квартал, у якому вироблено марки для тютюнових виробів) через скісну риску та сума акцизного податку (для алкогольних напоїв), сплаченого за одиницю продукції, з точністю до тисячного знака.

Маркуванню підлягають усі алкогольні напої з вмістом спирту етилового понад 8,5 відсотка об’ємних одиниць.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини