Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:22:45

За 7 місяців 2013 року платники єдиного податку Чернігова сплатили до бюджету більше 33,7 млн.грн.

16.08.2013   08:24

За 7 місяців поточного року платники податків міста, які працюють на спрощеній системі оподаткування сплатили до бюджету більше ніж 33,7 млн.грн. Порівняно з минулим роком надходження зросли в 1,6 раза. За відповідний період минулого року “єдинщики” спрямували до бюджету 20,4 млн.грн.

Левова частка суми сплачена підприємцями – фізичними особами і склала – 24,9 млн. грн. Від діяльності платників єдиного податку – юридичних осіб до бюджету надійшло – 8,8 млн. грн..

На 1 серпня 2013 року на спрощеній системі оподаткування у м. Чернігові працюють майже 12 тисяч платників податків, з них юридичних осіб  – 1,5 тис. платників.

Нагадаємо, що 2013 рік приніс платникам єдиного податку ряд позитивних новацій. Так, зокрема для 2-ї групи введено подання звітності раз на рік, а не щоквартально, для платників 5-ї групи зменшено ставки єдиного податку з 10% та 7% (з ПДВ) до 7% та 5% (з ПДВ) відповідно.

Також платники єдиного податку за власним бажанням можуть змінювати групу платника єдиного податку або ставку податку.

Крім того, незабаром підприємці зможуть вести книгу обліку доходів і витрат в електронному вигляді. Маючи електронний ключ, платники зможуть автоматично заповнювати на підставі даних книги податкову звітність та направляти її в режимі он-лайн до Міндоходів України.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини