Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:57:36

Міський голова підтримує реформування транспортної мережі Чернігова

10.07.2013   15:19

Чернігівський міський голова Олександр Соколов вважає вкрай необхідним реформування мережі громадського транспорту обласного центру. Про це він сказав в інтерв'ю ТРА "Новий Чернігів".

За словами О.Соколова, зараз ведеться системна робота, аби у грудні була затверджена нова транспортна мережа міста, що відповідала б сучасним вимогам та потребам чернігівців.

"Вже кілька років ми не змінювали існуючу транспортну мережу, щоправда, за вимогами мешканців міста коригували окремі маршрути ", - сказав міський голова.

Він також підкреслив, що пріоритетом у сфері громадського транспорту міська влада розглядає розвиток Чернігівського тролейбусного управління. Адже саме це підприємство забезпечує перевезення пільгових категорій населення (майже 72 тис. чернігівців). "Місто готове взяти участь у державній програмі щодо оновлення електротранспорту і придбати на умовах кредитування за пільговими відсотками 10 нових тролейбусів", - зазначив керівник міста.

О.Соколов зауважив, що автобусний парк чернігівських перевізників теж потребує оновлення. А для того, щоб брати кредити на купівлю нових автобусів, перевізники потребують обігових коштів. Представники кількох компаній подали розрахунки щодо підвищення вартості проїзду в громадському транспорті. Відповідний регуляторний акт оприлюднено, але це не означає автоматичного рішення виконкому про підвищення вартості проїзду у громадському транспорті міста.

Як пояснив міський голова, остаточно це питання буде розглядатися у грудні після затвердження нової транспортної мережі міста. Тоді оновлені маршрути виставлять на конкурс і від перевізників вимагатимуть вищої якості обслуговування пасажирів, а відтак буде зрозумілим і зростання вартості проїзду. "Якщо платити більше, то чернігівці мають розуміти, за що саме", - сказав О.Соколов.

Влітку керівник обласного  центру Чернігівщини не виключив подорожчання вартості проїзду у тролейбусах  до 1,5 грн., оскільки ціни 1,25 грн. за разову поїздку немає у жодному місті України, де на лінії виходять понад 50 тролейбусів (у Чернігові щоденно працюють 80). Крім того, можливий перегляд вартості проїзду в автобусах на окремих маршрутах до 2 грн. "Суттєвого подорожчання проїзду у міському громадському транспорті влітку не відбудеться", - наголосив Чернігівський міський голова.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.