Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:03:24

Благодійний фонд «Європа» серед лідерів благодійництва

10.07.2013   10:22Агенцiя

БФ «Європа» став першим у номінації «Підтримка сфери охорони здоров’я», «Підтримка сфери культури та мистецтва», «Підтримка сфери науки та освіти», «Мінімальні адміністративні витрати», «Динаміка зростання благодійного бюджету».

В Києві відбулася конференція «Благодійність в Україні: від хорошого до великого», у якій взяли участь представники Адміністрації Президента України, міністерств соціальної політики, податків та зборів, фінансів, народні депутати, правління Українського форуму благодійників. У конференції взяла участь і президент благодійного фонду «Європа» Олена Гедіна.

Визначною частиною заходу  стало оприлюднення результатів першого Національного рейтингу благодійників, який складено на підставі підтвердних фінансових показників, що витрачені в секторі благодійності. І за його результатами фонд «Європа» визнано лідером у п’яти номінаціях в підкатегорії до 1 мільйона гривень. Зокрема БФ «Європа» став першим у  номінації «Підтримка сфери охорони здоров’я», «Підтримка сфери культури та мистецтва», «Підтримка сфери науки та освіти», «Мінімальні адміністративні витрати», «Динаміка зростання благодійного бюджету».

-  Не могла стримати своєї радості, коли наш фонд відзначили одразу у п’яти номінаціях. Зрозуміло, що ця відзнака заслуга багатьох людей – волонтерів, друзів, однодумців. Та найбільше ми радіємо за почесного президента нашого фонду Валерія Дубіля, який свого часу заснував цей фонд зі своїми друзями і обрав для організації шлях підтримки того,  хто потребує її,- ділиться враженнями Олена Гедіна. – Ми горді з того, що багаторічну роботу благодійного фонду «Європа» відзначено на всеукраїнському рівні. Такі відзнаки надихають нас, дають сили, вселяють віру у в те, що все недаремно, що любов і щирість все переможе. Ми пишаємося, що з кожним роком наш фонд обростає друзями, волонтерами, людьми, які живуть за заповідями Божими.

Загалом у рейтингу взяли участь 59 благодійників, з них 34 благодійні фонди та організації, 20 компаній та 5 фізичних осіб.

Згідно з дослідження, за минулий рік учасники рейтингу витратили на благодійність близько 580 758 013 гривень, що на 226 933 631 грн більше ніж у 2011-му році.

Найбільше за 2012 рік було спрямовано на сферу охорони здоров’я  — 256 280 457 грн, на соціальний захист і допомога -104 600 619 грн, спорт і фізичну культуру — 27 975 197 грн, мистецтво і культуру — 18 425 939 грн, науку та освіту — 13 768 376 грн, навколишнє середовище і охорону тварин -7 529 282 грн, міжнародні ініціативи — 6 581 821 грн на інше — 122 433 938 грн.

Допомогу отримали 56 089 осіб та 3026 організацій.

Щодо діяльності благодійного фонду «Європа», то організація за 2012 рік спрямувала на сферу охорони здоров’я – 154 969 грн, науку та освіту  — 340 000 грн, мистецтво та культуру  50 000 грн.

Окрім презентації першого національного рейтингу, учасники конференції обговорили питання благодійного законодавства в Україні, акцентуючи увагу на нагальних змінах.

Директор Українського форуму благодійників Анна Гулевська-Черниш запропонувала аудиторії обговорити бачення політичних партій та Уряду щодо ролі  місяця благодійних фондів та благодійних організацій  у вирішенні соціальних проблем нашого суспільства.

Представники міністерства охорони здоров’я України обговорили роль та функції опікунської ради при закладах охорони здоров’я.

Що робити аби в Україні запропонувала єдина система збору благодійних пожертв через текстове повідомлення, та які труднощі і ризики можуть виникати при впровадженні цієї системи в Україні повідомили представник сфери зв’язку та інформатизації.

Конференція відбулася в рамках проекту «Об’єднуємося заради реформ», яке фінансує агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

dubil.org

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини