Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:06:54

На Чернігівщині нові підходи в роботі позитивно вплинуть на наповнення бюджетів

15.05.2013   10:48Агенцiя

В.о. начальника Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Андрій Лаврешов провів оперативну розширену нараду за участю керівників обласного апарату, а також начальників інспекцій та відділень. Проаналізована ситуація з надходженням коштів до бюджетів, визначені пріоритети в роботі на найближчу перспективу.

Лаврешов Андрій

Лаврешов Андрій

Особливий акцент зроблений на податок на додану вартість, проаналізована фінансова ситуація на підприємствах – платниках цього податку. Йшлося про обсяги виробництва, одержувані доходи та адекватність сплачуваних податків економічним показникам.

Оскільки Чернігівщина є аграрною областю, значна увага приділена сільськогосподарській галузі. Всі її виробники мають працювати в правовому полі – і щодо користування пільгами, наданими державою, і щодо розрахунків з бюджетами. Професійний підхід в оцінці усіх складових фінансових результатів надасть можливість забезпечити як надійність прогнозованих показників, так і відповідний контроль за надходженням коштів до бюджетів. Приміром, у сільськогосподарській галузі такий показник, як біологічна врожайність допускає похибку на більше 10 відсотків. Це необхідно брати до уваги.

Поставлені запитання щодо роботи підприємств лісової галузі також красномовно переконують, що знайдені відповіді позитивно вплинуть на збільшення надходжень до бюджетів.

В.о. начальника Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Андрій Лаврешов наголосив на посиленні роботи щодо зменшення кількості збиткових підприємств. Адже зрозуміло, що ні підприємства торгівлі, ні комерційні структури не можуть роками працювати збитково. На підприємствах комунальної сфери ситуація також має бути професійно вивчена, щоб не допустити штучної збитковості.

Йшлося і про підвищення ефективності контрольно-перевірочної роботи. А.Ю.Лаврешов зосередив увагу на нових підходах в організації роботи підрозділів, які проводять перевірки. Тож якою завуальованою не була б схема мінімізації податків, завдяки професійному підходу вона буде виявлена.

Відповідальні завдання поставлені перед фахівцями з погашення податкової заборгованості. Приміром, має бути припинена практика, коли дехто з боржників вдається до хитрощів і не розраховується з бюджетом, “прикриваючись” банкрутством, судовою тяганиною тощо.

Андрій Лаврешов категорично запевнив, що буде докладено максимум зусиль, щоб жодна з галузей не практикувала виплату зарплати в “конвертах”. Доходи на Чернігівщині будуть виплачуватися прозоро, а податок на доходи фізичних осіб у повному обсязі надходитиме до бюджету.

Найближчим часом будуть запроваджені нові підходи у співпраці підрозділів обласного апарату, а також інспекцій та відділень з податковою міліцією. Це підвищить результативність у виявленні схем приховування податків.

Кожен начальник податкової інспекції та відділення доповідали про стан справ з наповненням бюджетів у своєму місті чи районі. Аналітичний підхід одразу виявляв резерви щодо збільшення надходжень у травні та на перспективу.

– Якість вашої роботи буде оцінюватися надходженням коштів до бюджетів, – звертаючись до присутніх у залі, зауважив в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Андрій Лаврешов. А підвищення стандартів вимагає і реформування служби в Головне управління Міндоходів, яке нині відбувається.


Відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськості ДПС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини