Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:59:25

Інформаційний дайджест від податкової

07.05.2013   17:17

У сьогоднішньому випуску інформаційного дайджесту йде мова про електронну звітність, копії розрахункових документів та зміну акцизних марок

Сервісне обслуговування платників податків

Державна податкова  служба дбає про те, щоб платники податків виконували свій власний обов’язок якомого зручніше.

Так, при зустрічі з керівниками  підприємств, перший заступник начальника ДПІ у м. Чернігові ДПС Олександр Марухленко зазначив, що сервісне обслуговування платників податків є пріоритетним завданням міських податківців.

Він зазначив, що перетворення органу податкової служби у сервісну є зручним і комфортним механізмом роботи з платниками податків.

Спілкуючися з керівниками посадовець наголосив, що податкова служба іде шляхом зниження фіскального навантаження. Це стосується «Єдиної бази податкових знань», рубрик: «Дізнайся більше про свого бізнес- партнера», «Реєстру платників ПДВ», антикорупційного проекту «Пульс» міністерства доходів та зборів, дистанційного подання звітності засобами Е – mail, запровадження РРО з контрольною стрічкою в електронній формі.

А, з відкриттям Центру обслуговування платників податків були створенні  зручні умови для отримання адміністративних, консультаційних, інформаційних послуг, необхідних для здійснення підприємницької діяльності.

Керівники підприємств внесли пропозиції, щодо удосконалення податкового  законодавства.

Особисті зустрічі керівництва  ДПІ у м. Чернігові ДПС з представниками бізнесу сприяють налагодженню партнерства і формуванню податкової культури.

Індивідуальний підхід до кожного  платника податків є запорукою довірливих відносин та сприяє збільшенню добровільних надходжень до бюджету.

Електронні копії розрахункових документів по дротових або бездротових каналах зв'язку

З 1 січня   2013   року  вступили у силу зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій  у  сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», якими  передбачено створення реєстраторами розрахункових операцій контрольних стрічок в електронному вигляді (паперова форма контрольної  стрічки зберігається).

Суб'єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або електронні контрольно-касові реєстратори, що створюють контрольну стрічку у друкованому вигляді, повинні подавати до органів державної податкової служби по дротових або бездротових каналах зв'язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці у пам'яті реєстраторів розрахункових операцій або у пам'яті модемів, які до них приєднанні.

Це дозволить, по-перше, суб’єкту господарювання не друкувати на папері та не зберігати  протягом трьох  років  паперову стрічку  РРО , а, по – друге, при використанні сучасної касової технології – не надавати щомісячно звіт про використання  РРО  до ДПС України.

Нові акцизні  марки

З 1 травня введені акцизні  марки на алкоголь і тютюнові вироби нового зразка, одночасно збільшилася  їх вартість. Відповідно до постанови  Кабінету Міністрів від  13.03.2013 р. №188, плата за акцизну марку на алкоголь складає 0,27 грн./шт. замість діючих 0,103,грн.шт, на тютюнові вироби – 0,142 грн./шт. замість 0,055 грн/шт. Акцизні марки на алкогольні напої та тютюнові вироби вітчизняного та імпортного виробництва нового зразка мають трьохступеневий захист від підробки.

Саме з 01.05.2013 р. припинилася продаж акцизних марок старого зразка.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.