Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:50:31

Податківці вилучили "неправильного" алкоголю на 550 тисяч гривень

17.04.2013   12:39Агенцiя

У рамках боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів слідчим відділом ДПС у Чернігівській області проводиться досудове розслідування по 12 кримінальних провадженнях за ст.204 КК України

(незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

За словами першого заступника начальника управління податкової міліції ДПС у Чернігівській області Сергія Кузнецова, з незаконного обігу вилучені товарно-матеріальні цінності на 2,8 млн. грн., у тому числі підакцизної продукції – на 550 тис. грн..

До суду направлені кримінальні провадження за ст.204 КК України по 8 кримінальних правопорушеннях.

П’ятьом особам слідчі вручили письмові повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів, а також незаконне виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини.

Під час слідства з’ясувалося, що підозрювані протягом минулого року займалися незаконною діяльністю у сфері обігу підакцизних товарів. Відповідних документів щодо законності походження спирту та його якості у них немає. До того ж проведені лабораторні дослідження показали, що горілчані вироби становлять загрозу для життя та здоров’я споживачів.
Відповідно до ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України спритним ділкам загрожує кримінальна відповідальність – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Подальше слідство триває.

Відділ взаємодії із засобами
масової інформації та громадськістю
ДПС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.