Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:05:53

“Дружба-Нова” з новим “обліковцем”?

15.04.2013   13:01Агенцiя

Засновник групи компаній “Кернел” Андрій Веревський – котрого нещодавно “пішли” із Верховної Ради, а швидше за все він сам пішов – завершує покупку агрохолдингу “Дружба-Нова”, виручка якого оцінюється в 150 мільйонів доларів.

Про це пише “Економічна правда”, посилаючись на Forbes.ua, яке в свою чергу послуговується джерелами, що знайомі з угодою.

Отже, ми пам’ятаємо, що “Дружба-Нова” обробляє близько 110 тисяч гектарів в Чернігівській, Сумській та Полтавській областях. Пан Веревський підтвердив факт купівлі, але назвати придбану компанію і суму угоди відмовився, пославшись на передбачені в договорі умови конфіденційності. “Через декілька днів опублікую офіційне повідомлення – звідти все дізнаєтеся”, – сказав він.

Джерело, близьке до компанії “Дружба-Нова”, зазначає, що угода перебуває на завершальному етапі. Веревський купує близько 70% “Дружба-Нова” у зареєстрованої в Голландії компанії “Твеелінген Україна”, яку пов’язують з народним депутатом від Партії регіонів Дмитром Сандлером.

Засновник “Дружба-Нова” Сергій Гайдай і його партнер Володимир Попенко свою частку не продають, розповідає джерело. Згідно з інформацією, Гайдай по завершенні угоди залишиться генеральним директором “Дружба-Нова”.

“За 70% компанії Веревський, який намагається купувати активи якомога дешевше, заплатив приблизно 170 мільйонів доларів”, – стверджує керівник одного з українських агрохолдингів. Придбання “Дружба-Нова” – виняток із правил Веревського.

Знайомі з угодою люди відзначають, що мільярдер оцінив компанію по мультиплікатору – 5 EBITDA, який адекватний ринковій ситуації і якості придбаного активу. У 2012 році EBITDA компанії досяг 59 мільйонів доларів. З урахуванням чистого боргу, який, за даними видання, становить близько 38 мільйонів доларів, весь агрохолдинг коштує 257 мільйонів доларів, 70% – 179 мільйонів доларів.

“Дружба-Нова” – це не тільки земельний банк (після поглинання компанії площі під управлінням “Кернел” зростуть до 440 тисяч гектарів), а й найвисокотехнологічніша рослинницька компанія в Україні. Як відомо, у березні Вищий адмiнiстративний суд позбавив депутатських повноважень народного депутата фракцiї Партiї регiонiв Андрiя Веревського.

“Економічна правда” нагадує, що статки Веревського у 1 млрд доларів посіли 1342 позицію у американському рейтингу Forbes.


http://www.hvilya.com/news/druzhba_nova_z_novim_oblikovcem/2013-04-15-2175

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини