Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 07:38:54

Вагомий вплив на формування чисельності населення Чернігівщини має міжрегіональна міграція

13.03.2013   11:16

Міграційні потоки області у 2012 році

Упродовж 2012 року міграційними переміщеннями в області було охоплено 34915 осіб. Складовими міграційного руху є внутрішньорегіональна, міжрегіональна та міждержавна міграція.

У межах області мігрували 9419 осіб. Як і в попередні роки переважав рух населення із сільської місцевості в міські поселення, в результаті чисельність міських жителів збільшилася на 564 особи.

На чисельність населення області цей міграційний поток не впливає. Обмін населенням з додатним сальдо міграції відбувся в містах обласного значення та п’яти районах, у решті – спостерігалося міграційне скорочення.

Вагомий вплив на формування чисельності населення має міжрегіональна міграція. В область прибуло 6859 жителів інших регіонів України, вибуло – 8180.

Обмін населенням з позитивним сальдо міграції відбувся з Луганською (64 особи), Рівненською (36 осіб), Дніпропетровською (35 осіб) областями. Найбільше від’ємне сальдо міграції сформувалося з м.Києвом (1202 особи) та Київською областю (359 осіб).

На міграційний обмін з іншими державами припадало 0,3% валової міграції області. У минулому році за його рахунок населення збільшилося на 600 осіб (прибуло – 819, вибуло – 219).
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.