Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:25:30

На ринку продовольства Чернігівщини загальне зниження споживчих цін становило 0,2%

13.03.2013   08:00

Про індекси споживчих цін на товари та послуги

Індекс споживчих цін (інфляції) у лютому 2013 р. в області становив 99,8%, в Україні – 99,9%.

У більшості регіонів в лютому 2013 р. спостерігалася дефляція і найнижчий показник (99,5%) зафіксовано в Харківській області.

На ринку продовольства області загальне зниження споживчих цін становило 0,2%. Найбільше (на 1,1-1,4%) подешевшали м’ясо та м’ясопродукти, цукор, яйця; на 0,3-0,9% – масло, риба та продукти з риби, овочі, фрукти та сало. У той же час на 1,2% зросли в ціні хліб та продукти переробки зернових; на 0,5-0,6% – молоко, сири, макаронні вироби та кондитерські вироби з борошна.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива підвищилися на 0,3%.

Зростання вартості перевезень пасажирським залізничним та автодорожнім транспортом (на 1,2% та 0,5% відповідно) стало основним чинником подорожчання транспорту в цілому на 0,1%.

Подорожчання освіти на 0,5% відбулося за рахунок зростання плати за послуги закладів дошкільної та початкової освіти на 0,8%, плати за навчання у вищих навчальних закладах – на 0,5%.

Разом із цим на 0,9-1,5% знизилися ціни на побутову техніку, телефонне обладнання, одяг і взуття, аудіотехніку, фотоапаратуру та обладнання для обробки інформації.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.