Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 12:32:27

Інвестування агропромислового комплексу Чернігівщини

28.02.2013   08:31Агенцiя

За попередньою інформацією в аграрний сектор області за 2012 рік було залучено 859,0 мільйонів гривень інвестицій, що на 213,5 мільйона гривень більше ніж за попередній 2011 рік. Про це повідомили в прес-службі Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

З точки зору функціонування і розвитку агропромислового комплексу -  ефективність залучення інвестицій знаходиться у тісному зв'язку із підвищенням економічної ефективності галузі. Поступальний розвиток галузі рослинництва вимагає, в свою чергу, подальшого розвитку зернозбирального господарства з сучасними сушильними комплексами. Так, завдяки залученню інвестицій минулого року введено в експлуатацію 6 сучасних елеваторів сукупною потужністю 284,6 тис. тонн (ТОВ "Елеватор-Агро" Прилуцького району, СТОВ "Інтер" Ічнянського району, ТОВ "Бахмачрегіонпостач" Бахмацького району, АХ "Росток холдинг" м. Ічня, АПГ "Агротрейд"

с. Велика Доч Борзнянського району та ПАТ Носівське ХПП м. Носівка ).
Крім того, проведено повну реконструкцію 4 сховищ для зберігання сільськогосподарської продукції сукупною потужністю 2,8 тис. тонн. (3 овочесховища в Чернігівському та 1 сховище в Куликівському районах).

З метою покращення ситуації в галузі тваринництва, зокрема нарощування поголів'я великої рогатої худоби у сільськогосподарських підприємствах області в 2012 році реалізовано низку інвестиційних проектів. Найбільш значущими серед них є введенні в експлуатацію 4 твариницькі комплекси загальною потужністю 1600 голів (друга черга будівництва молочного комплексу ТОВ "Дружба Нова" на 500 корів, перша черга будівництва молочного комплексу у ПрАТ "Чернігівське племпідприємство" на 500 корів, друга черга будівництва молочного комплексу ТОВ АФ "Обрій ЛТД" на 300 корів та молочний комплекс у СТОВ "Крапивнянський" на 300 корів).

Також у 2012 році розпочато будівництво найсучаснішого комплексу на 4,5 тис. голів у селі Красносільське Борзнянського району.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини