Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:19:21

Розвиток співпраці між податковою та бізнесом

08.02.2013   14:37

Зустрічі з суб’єктами господарської діяльності, які сприяють вирішенню невідкладних питань і розвитку співпраці між податковою та бізнесом є важливими заходами, проводимими міськими податківцями.

Марухленко Олександр

Марухленко Олександр

Наразі запроваджено низку нововведень, спрямованих саме на такі цілі. Серед них Єдиний реєстр платників ПДВ, Центр обслуговування платників податків, Центр сертифікації електронних ключів, Центральний офіс з обслуговування великих платників податків, які мають на меті не лише допомогти бізнесу, а й підвищити інвестиційну привабливість країни та інше.

У той же час відпрацьовуються підприємства, які при значних  доходах сплачують мізерні податки.

У ДПІ у м. Чернігові ДПС створена комісія з вивчення причин низької податкової віддачі та збитковості підприємств, на яку запрошуються керівники підприємств, які потребують особливої уваги з боку податкових органів (при значних валових доходах вони декларують податкову віддачу менше 1% та нижче середньогалузевого рівня як по області так і по Україні), де у формі діалогу вивчаються причини такого фінансового стану та визначаються основні перспективні напрямки щодо збільшення надходжень до бюджету.

 Така всебічна співпраця не проходить марно – переважна більшість платників податків усвідомлює та підтримує державні ініціативи податкової служби. З кварталу у квартал простежується тенденція до зменшення кількості збиткових підприємств та задекларованих ними сум збитків. У порівнянні з даними поданої до податкової інспекції звітності, кількість таких підприємств зменшилася на 77, а сума збитків - на 30,4 млн.грн.

Більшість підприємств декларують свою збитковість протягом тривалого  часу, що суперечить принципам ринкової економіки. Адже працювати собі у збиток – це повільно рухатися до банкрутства, чого жоден керівник не повинен допустити. Ось і постає запитання – чи не “штучна” ця збитковість? А підтвердженням цьому свідчать результати проведеної працівниками інспекції контрольно-перевірочної роботи, зменшено збитки на 10,4 млн.грн.

Низьку податкову віддачу також  декларують деякі підприємства торгівлі, що є вкрай недопустимим. До таких  підприємств у податківців особлива увага і контроль за їх діяльністю буде постійним та пильним.

До речі, з початку року податку на прибуток  сплачено  11,2 млн.грн., що на 8,4 млн.грн. більше минулорічного періоду.

Олександр Марухленко, перший заступник начальника ДПІ у м. Чернігові ДПС

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини