Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:46:35

Основні аспекти справляння нового місцевого податку обговорені на засіданні ”круглого столу”

29.01.2013   14:13Агенцiя

З 1 січня 2013 року в Україні запроваджено податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Днями Державною податковою службою області проведено засідання «круглого столу», де обговоренні питання реалізації цього нововведення. До діалогу були запрошені представники бізнесових кіл та громадськості, зокрема аудиторської фірми «Цурій-аудит», Регіонального фонду підтримки підприємництва  по Чернігівській області, громадської організації «Центр з економічно-правових питань «Діалог», ВГО «Асоціація платників податків України» в Чернігівській області, обласного осередку ВГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» тощо.

За словами начальника управління оподаткування фізичних осіб ДПС у Чернігівській області Світлани Волкової, запроваджений новий податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, більшості громадян не торкнеться - для них Податковим кодексом передбачено пільги на один об’єкт нерухомості. Квартири та житлові будинки, площа яких не перевищує 120 м. кв. та 250 м. кв. відповідно, не оподатковуватимуться.
Громадяни самі обирають як їм застосовувати пільги зі сплати податку на нерухоме майно. Зокрема, ті, хто має у власності кілька житлових об'єктів, за бажанням можуть звернутися до податкової для визначення об'єкта, за який буде сплачуватися податок на нерухомість. Якщо ж такого звернення не буде, то пільга застосовуватиметься до того житла, в якому платник податку зареєстрований, - зазначила Світлана Волкова.

Податкова служба надасть всі необхідні  роз'яснення та максимальну допомогу щодо розрахунку, сплати податку або отримання пільги з податку на нерухоме майно. До 1 липня платники податку на нерухомість, отримають повідомлення від податкової служби про суму податку, яку необхідно сплатити протягом 60 днів.
Продовжуючи тему щодо нового податку, начальник управління оподаткування юридичних осіб ДПС у Чернігівській області Ірина Білазерська акцентувала увагу присутніх, що на відміну від фізичних, юридичні особи суму податку обчислюватимуть самостійно станом на 1 січня звітного року. Декларація з розбивкою річної суми рівними частками поквартально подається до органу державної податкової служби за місцезнаходженням об’єкта оподаткування  до 1 лютого. Тобто, для платників податку-юридичних осіб, які є власниками об’єктів житлової нерухомості, останній день подання декларації з податку на нерухоме майно - 31 січня.

Відділ взаємодії  із засобами масової інформації та громадськістю ДПС у Чернігівській  області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.