Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:20:33

ДПС України закликає “Дідів Морозів”, “Снігуроньок” та продавців ялинок сплачувати податки

29.12.2012   16:29

Податківці звертаються до всіх підприємств та підприємців, які здійснюють організацію новорічних святкувань, належним чином законодавчо оформити взаємовідносини із тимчасовими працівниками – акторами та аніматорами, які задіяні у святкових привітаннях під час новорічних та різдвяних свят. Це ж саме стосується і самозайнятих громадян, які підзаробляють на свята “Дідами Морозами”, “Снігуроньками” або іншими казковими персонажами.

Не таємниця, що саме у цей час серед населення стрімко зростає попит на послуги працівників цих професій. ДПС України наголошує на тому, що при отриманні громадянами доходів від надання послуг у сфері розваг (зазвичай це – проведення новорічних поздоровлень на замовлення, участь у святкових виставах, балах, маскарадах, корпоративах у ролі “Діда Мороза” та “Снігуроньки”) необхідно сплачувати податок на доходи фізичних осіб.

За даними фахівців податкової (моніторинг інтернет-оголошень та об’яв у соціальних мережах) вартість послуг “новорічних” акторів складатиме у середньому від 150 до 1800 грн. за годину.

У податковому відомстві наголошують, що наразі триває мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу, однак, якщо громадяни мають інформацію про порушення податкового та трудового законодавства у цій сфері, вони можуть сміливо звертатися до органів ДПС або ж на гарячу телефонну лінію “Пульс податкової”. У залежності від обставин, таким громадянам доведеться або ж подати декларацію та сплатити податок, або ж зареєструватися підприємцем, або ж змусити свого роботодавця (у разі найманої співпраці) працевлаштувати офіційно з подальшою сплатою належного податку.

Слід зазначити, що такі правила стосуються й реалізаторів чи не найпопулярнішого новорічного товару серед населення – ялинок.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини