Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 29 квітня, 06:45:37

На стороні світла. Звітна фотовиставка – 2022

24.02.2023   10:16Агенцiя

22 лютого в читальній залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулося відкриття щорічної звітної фотовиставки Чернігівської обласної організації Національної спілки фотохудожників України. Назва фотовиставки – 2022 – "На стороні світла".

  Те, що виставка "щорічна", зазначено недарма. Через повномасштабне вторгнення російських військ на територію України багато постійних проєктів та заходів бібліотеки було призупинено, деякі заходи перенесено або повністю скасовано, але фотохудожники втримали традицію звітувати про свої досягнення на початку року у стінах нашої незламної "пораненої пам'ятки" (https://www.youtube.com/watch?v=6XnUr9XJrME).
  Безсумнівно, війна увійшла до кожного аспекту нашого життя, а тим паче вона знайшла сильний відгук у мистецтві – бринить у піснях, лягає фарбами на полотно, визирає зі світлин... Недарма ж ми виокремлюємо "культурно-мистецький фронт", адже мистецтво підтримує, надихає, дозволяє висловити свої емоції чи переживання або ж зафіксувати моменти життя такими, якими вони є – болючими, жахливими, страшними чи навпаки – героїчними, щасливими, спокійними. Зафіксувати для історії, для пам'яті, для майбутніх поколінь, аби не залишилося місця для найменшої маніпуляції чи викривлення правди.
  І поки "сусіди" лютують, улаштовуючи нам "тривожні" дні, ми маємо змогу жити, працювати, творити й відкривати мистецькі виставки. Все це – завдяки українським захисникам і захисницям, волонтерам та волонтеркам, працівникам і працівницям критичної інфраструктури, завдяки кожному та кожній із нас. Адже всі ми – як краплини: коли об'єднані, то перетворюємося на непереможний бурхливий океан.
Звітну виставку відвідали голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко, Маестро фотографії Олександр Тасиць, чернігівські військові.
  Коротко про здобутки членів організації розповів Сергій Тарабара. З вітальним словом також виступили секретар ЧОО НСФХУ Андрій Олексієнко та члени організації Віктор Кошмал, Андрій Майковський, Олександр Арендар. Своїми враженнями від виставки поділилися заслужений артист України Олексій Биш, мистецтвознавець Віктор Величко та ін.
  На виставці "На стороні світла", що діятиме протягом місяця, представлено 40 робіт 14 авторів у різноманітних жанрах – від репортажу до портрета й натюрморту.
  Загальний звіт про діяльність організації протягом 2022 року можна переглянути за посиланням:http://libkor.com.ua/userfiles/files/2023/Presreliz%20Zvitna%20fotovystavka-2022.pdf

За додатковою інформацією звертатися:
Катя Скрипка, член НСЖУ,завідувачка відділу мистецтв,тел. (0462) 67-61-97
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.