Управління культури та туризму запровадило відкритий конкурс на кращий рецепт регіональної страви
Управління культури та туризму Чернігівської міської ради запровадило відкритий кулінарний конкурс на кращий рецепт регіональної страви з використанням локальних продуктів.
Презентували ініціативу 17 лютого у Туристичному інформаційному центрі. Головна стратегічна мета муніципального конкурсу - зробити акцент на регіональній поліський кухні, страви якої у перспективі могли б з'явитись у рестораціях Чернігова.
Конкурс проходить у рамках проєкту "Чернігівщина - кулінарна спадщина". Ціль конкурсу - популяризувати українську та регіональну кухню і поширити корисну інформацію про культуру приготування різноманітних страв регіону.
За словами начальниці відділу культури Управління культури і туризму Катерини Литвин, гастрономічна спадщина - це самоідентифікація українців, зокрема, чернігівців та жителів Чернігівської області. Тому вкрай важливо зберегти цю спадщину та популяризувати її за допомогою ресторацій, у меню яких мають з'явитися майбутні страви.
Конкурс на кращий рецепт регіональної страви буде проходити протягом місяця, з 17 лютого по 17 березня, у три етапи.
- Перший етап - організаційний, з 17 лютого по 28 лютого 2022 року. На цьому етапі проводиться відбір заявок на участь у конкурсі.
- Другий етап - експертний, з 1 березня по 10 березня 2022 року. На цьому етапі проводиться аналіз рецептів членами журі, відбір та оприлюднення 3-х кращих рецептів.
- Третій етап - фінальний, з 11 березня по 17 березня 2022 року. На цьому етапі проводиться презентація та приготування страви переможцями відбіркового етапу. Організатори конкурсу забезпечують учасників необхідним для приготування обладнанням, інвентарем та продуктами.
У конкурсі можуть взяти участь будь-які особи віком від 16 років, які або цікавляться кулінарією, або професійно працюють в цій сфері. Участь у конкурсі безкоштовна.
Нині розпочався етап відбору заявок. До складу журі конкурсу увійшли провідні кухарі, громадські діячі, керівники ресторанних та туристичних підприємств Чернігова. Чіткого переліку інгредієнтів, які мають використовуватись у запропонованих стравах поліської кухні, немає. Проте важливою умовою конкурсу є використання саме тих складників, які властиві нашому регіону.
Переможець кулінарного змагання, страва якого/якої найбільше сподобається журі, отримає винагороду у розмірі 10000 гривень. Крім того, унікальні рецепти учасників будуть розміщені у збірці "Чернігівщина - унікальна спадщина", яку планують видати в електронному варіанті вже в цьому році.
Створення унікальних рецептів дасть можливість ще більше популяризувати туристичну галузь Чернігова. Є плани і на перспективу, а саме, створити унікальний кулінарний фестиваль поліської кухні, який би проходив у Чернігові на регулярній основі.
Пропозиції рецептів страв можна надсилати сюди: http://surl.li/bkgav
За додатковою інформацією можна звертатися за телефонами 067 388 57 21 або 093 141 29 50.
Останні новини Чернігівщини
Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41
На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.
Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29
Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.
Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25
Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.
Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56
Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.
Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43
У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.