Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 00:12:04

«Приборкання норовливого» на Луганщині #СвітОгляд

09.10.2021   12:11Агенцiя

Вже стає доброю традицією участь Чернігівського академічного драмтеатру ім. Т.Г.Шевченка у започаткованому в 2018 році за сприяння Мінкультури України театральному фестивалі «СвітОгляд», що проводиться у м.Сєвєродонецьк на Луганщині.

Надовго запам’ятавсяшанувальникам театрального мистецтва блискучий виступ шевченківців на Першому Всеукраїнському театральному фестивалі «СвітОгляд» з музичною комедією «Ніч перед Різдвом» за мотивами повісті Миколи Гоголя. У вересні наступного року вистава «Комедія помилок» Вільяма Шекспіра здобула перемогу в номінації «Найкраще режисерське рішення»на ІІ Всеукраїнському фестивалі театрального мистецтва «СвітОгляд» у Сєвєродонецьку.

Цього року чернігівські артисти взяли участь у фестивальній програмі «СвітОгляду» з виставою «Приборкання норовливого» за п’єсою сучасного українського драматурга Ярослава Стельмаха у постановці заслуженого артиста України Андрія Бакірова. На шанувальників театрального мистецтва захоплююче враження справила режисерська інтерпретаціякласичної комедії-фарсу, сповнена яскравого українського колориту, гармонійногопоєднаннявишуканості класики з драйвом сучасності. Глядачі, що прийшли на перегляд цього комедійного спектаклю, отримали справжнє задоволення від надзвичайно динамічного сценічного дійства, колоритних персонажів, вражаючого музичного оформлення. Тривалі бурхливі оплески були яскравим свідченням успішного виступу шевченківців, яким вдалося переконати глядацьку аудиторію, що любов і сміх – це найкращі ліки для веселого настрою і гарного самопочуття.

Вітаємо колектив Чернігівського драмтеатру ім. Т.Г.Шевченка з першими успіхами і творчими здобутками в цьому театральному сезоні та щиро бажаємо і надалі зміцнювати авторитет нашого театру у мистецькому театральному просторі, здобуваючи захоплення і симпатії глядачів на всіх театральних форумах як в Україні, так і далеко за її межами.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.