Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:57:27

"Розум-фест" об’єднав талановиту молодь у "Гетьманській столиці"

24.03.2021   11:56Агенцiя

Понад 70 талановитих дітей із семи областей України, від Львівщини до Донеччини, зголосилися взяти участь у конкурсі «Розум-фест».

Діти своїми авторськими, креативними, творчими роботами розкрили діяльність гетьмана Кирила Розумовського та роль Батурина в історії нашої держави!
 
Дуже символічно, що підбиття підсумків конкурсу «Розум-фест» відбулося саме 18 березня в день народження Гетьмана.
       
Однією з найкращих робіт, яка отримала Гран-прі конкурсу у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво», став триптих Лисун Ліни та Сахно Анастасії.

Призові місця у молодшій віковій категорії зайняли:
      І місце – Карась Дарія;
      ІІ місце – Кербут Катя;
      ІІІ місце – Мараховська Аріна та Кресан Яна.
У старшій віковій категорії:
     І місце – Римаренко Ілля;
     ІІ місце – Москаленка Альона;
     ІІІ місце – Москаленко Анастасія.
 
У номінації «Слово» в молодшій віковій категорії Гран-прі отримала Кузьменко Анастасія.

Призові місця у молодшій віковій категорії зайняли:
       І місце – Дробязко Даша;
       ІІ місце – Донець Костянтин;
       ІІІ місце – Дроздова Вікторія та Ковальова Вікторія.

У старшій віковій категорії Гран-прі отримала Тихончук Дар’я. Призові місця зайняли:
        І місце – Розумієнко Варвара;
        ІІ місце – Головко Вікторія;
        ІІІ місце – Нечай Юлія, Устименко Анастасія.
       
Призерів нагородили пам’ятними сувенірами та грошовою премією. Жоден з учасників конкурсу «Розум-фест» не залишився поза увагою організаторів, вони отримали заохочувальні призи від Національного заповідника «Гетьманська столиця».

Національний заповідник «Гетьманська столиця»

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.