Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:25:53

Шість номінацій та десять претендентів – лауреатів обласної літературно-мистецької премії ім. М.М. Коцюбинського у 2020 році визначено

20.08.2020   10:02Агенцiя

19 серпня відбулося фінальне засідання комісії з обговорення кандидаті та визначення лауреатів премії ім. М.М.Коцюбинського у 2020 році.

Список претендентів на здобуття почесної премії представила секретар комісії Наталія Коцюбинська. Вона повідомила, що впродовж останніх двох місяців у соціальних мережах та на новинних порталах регіону громадськість мала можливість ознайомитися з біографією та висловити свою думку про творчість всіх десяти митців.

- З кожним роком обирати кращих з-поміж кращих високохудожніх літературних, мистецьких та наукових досягнень, пов’язаних з Чернігівщиною все важче і важче. Наша область багата талановитими людьми, творчість яких відома як в Україні, так і за її межами, - сказав заступник голови облдержадміністрації Андрій Подорван.

Члени комісії обговорили творчі здобутки та досягнення претендентів на отримання премії імені Михайла Коцюбинського. Далі шляхом таємного голосування визначили лауреатів літературно-мистецької премії у шести номінаціях.

Отже, лауреатами Обласної літературно-мистецької премії ім. М.Коцюбинського цього року стали:

«Поезія» - Ольга Батьковська – поетеса,  член НСПУ, місто Бахмач. Висунута за книгу поезії «Домінанта».

«Проза» - Віталій Божок – письменник, журналіст, член НСПУ та НСЖУ з Корюківки. Номінований за книгу «Афганська жара».

«Народознавство» - Катерина Лісовенко – педагог, письменниця з міста Київ. Висунута за книгу «Затоплена Придніпровська цивілізація. Історія. Людські долі».

«Театральне мистецтво» - Інна Сергієнко – артистка вищої категорії Чернігівського обласного молодіжного театру, місто Чернігів. Номінована за втілення образу жінки - матері, сестри, нареченої, подруги у виставі «Прощена неділя» та серію проведених благодійних заходів з цією виставою у Прилуках та Чернігові.

«Музичне мистецтво» - Сергій Теребун – генеральний директор, художній керівник Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм, місто Чернігів. Висунутий за значний особистий внесок у розвиток та популяризацію музичного мистецтва Чернігівщини.

«Декоративне та образотворче мистецтво» - Оксана Корнієнко – художниця,  член Національної спілки художників  України з міста Чернігів. Номінована за цикл робіт «Мандри UA».

Урочисте вручення нагород відбудеться 17 вересня у музеї-заповіднику імені М.Коцюбинського під час урочистостей з нагоди 156-річчя від дня народження письменника.

Обласна літературно-мистецька премія ім. М.М. Коцюбинського – заснована з метою вшанування пам'яті класика української літератури Михайла Коцюбинського, який тривалий час жив, працював і похований у Чернігові. Починаючи з 2003 року вона фінансується з обласного бюджету.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини