Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:55:24

"Jazz-куліса vol.XIV": Джаз-бенд "Bissquit" і Анастасія Міляєва

03.08.2020   09:42Агенцiя

Першого серпня затишний дворик філармонійного центру. «Jazz-Куліса vol.XIV» джаз-бенду «BissQuit» за участі Анастасії Міляєвої - перший концерт у філармонійному центрі після введення обмежувальних заходів, пов’язаних з карантином.

Так, глядач скучив за живим спілкуванням з артистом. Так, артист ще більше скучив за живим спілкуванням з глядачем, для якого він, власне, і творить.

Глядачі сприйняли «Jazz-Кулісу vol.XIV» із захватом. І «винні» в цьому не тільки «посткарантинні» фактори. Кожний концерт у рамках творчого проєкту «Jazz-Куліса» - це завжди експеримент на межі, це завжди діалог на рівних артистів з глядачами в одному сценічному просторі. «У серії концертів «Jazz-Куліса» ми відштовхуємося від того, яку б музику хотілося грати саме нам, - підкреслює куратор проєкту, кандидат мистецтвознавства Дмитро Теребун. - «Jazz-Куліса» - це наша творча лабораторія, творча комунікація. Це наші експерименти, це наш пошук. І кожен музикант «BissQuit» причетний до цього пошуку».

Чотирнадцята «Jazz-Куліса» стала мистецькою подією. Музиканти «BissQuit» Дмитро Теребун (бас, контрабас), Нікіта Гірня (саксофони, кларнет), Володимир Балаба (труба), Олександр Воробйов (клавішні), Сергій Галамага (гітара), Артем Рей (ударні) залучили до співпраці молоду за віком, але вже добре знану чернігівцями співачку Анастасію Міляєву – дуже талановиту і перспективну вокалістку. «На початку літа мене запросили до цього проєкту, - каже Анастасія. – Так, джаз співати складно. Але якщо ти відчуваєш його, якщо тобі подобається ця музика, то хочеться передати ці відчуття глядачеві».

У програму «Jazz-Куліса vol.XIV» увійшли вже відомі шанувальникам колективу авторські композиції його учасників, а також авторські обробки сучасних джазових творів. Майстерність настільки вразила слухачів, що музикантів не відпустили зі сцени без виконання на біс.

Провів програму Олександр Лаптій. Сценічне рішення забезпечив Артем Сиворакша, світло — Олександр Єрмаков, а звук — Сергій Сорокін.

Прес-центр обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.