Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:03:12

Три жіночі долі, гріх та спокута. Олена Печорна представила свій новий роман "Химерниця"

05.03.2020   08:16Агенцiя

Новий роман Олени Печорної «Химерниця» за кілька місяців увійшов у трійку лідерів продажів у видавництві «Клуб сімейного дозвілля». Роман піднімає надскладну соціальну проблему, про яку в українському суспільстві не прийнято говорити вголос.

Олена Печорна

Олена Печорна

Це тема сексуального насилля над жінкою. «Цей роман – це сутінки зболеного жіночого мовчання. Адже дуже малий відсоток жінок зважується озвучити, що їх зґвалтували, бо суспільство звинувачує в тому, що сталося, саму жертву», – говорить Олена Печорна.

До написання книги авторку спонукали, зокрема, резонансні кримінальні справи 2012 – 2013 років: справа Оксани Макар, трагедія у Врадіївці. «Кожна книга проростає з такого собі зернятка, а в цьому випадку оці всі справи, це були справжні «снаряди», які мене буквально «розстрілювали». І я зрозуміла, що просто не можу мовчати», – розповідає Олена Печорна.

Над романом «Химерниця» Олена Печорна працювала п’ять років. «Для мене всі книги – це діти, а про цей роман можна сказати, що це трійня, – говорить авторка. – Це роман про три жіночі долі й одну фатальну новорічну ніч, про гріх та спокуту. Про те, що за кожну провину, неодмінно приходить розплата».

Цікаво, що в романі присутня атмосфера Чернігівщини, з її селами та містечками і, головне, з самобутніми місцевими діалектами.
Привітати Олену Печорну до Чернігова приїхали її друзі та колеги з Коропа – учасники творчого об’єднання «Первоцвіти Коропщини» Валентина Михайленко та Любов Борисенко.

Авторка також поділилася творчими планами на майбутнє. Зараз вона розпочала роботу над новою книгою. «Цього разу це буде історія реальної жінки, тому я відчуваю дуже велику відповідальність, поки що «придивляюся» до своєї героїні, не поспішаю», – розповіла Олена Печорна.

Презентація пройшла в рамках діяльності проекту "Безкоштовні курси української мови".  Авторка передала примірники нового роману «Химерниця» до бібліотеки ім. М. Коцюбинського.

Олена Терещенко, Чернігівська міська ЦБС

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини