Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:57:57

Оркестр “Філармонія” під диригуванням Дайске Нагаміне представив “Пульчинеллу” Стравінського і Симфонію №4 Чайковського

10.02.2020   10:12Агенцiя

“Пульчинелла” - один з найбільш яскравих, веселих і… великих творів Ігоря Стравінського. Написаний як балет зі співом, він є творчим переосмисленням композитором музики XVIII сторіччя.

Стравінський переробив старовинну музику, використавши при цьому сучасні йому ритміку і гармонії. “Пульчинелла” – місток між століттями, місток між різними жанрами, що започаткував нові музичні форми”, – каже про цей твір художній керівник та головний диригент Академічного симфонічного оркестру “Філармонія”, заслужений діяч мистецтв України Микола Сукач.

Симфонія №4 Петра Чайковського вважається справжньою психологічною драмою, криком душі композитора.

Два таких різних твори 8 лютого 2020 року поєднались на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру у концертній програмі симфонічного оркестру “Філармонія”, яким цього вечора диригував Дайске Нагаміне — японський диригент, лауреат міжнародних конкурсів, відомий любителям класичної музики співпрацею з такими колективами як Симфонічний оркестр Осаки, Симфонічний оркестр Кюсю, Новий Японський філармонічний оркестр, оркестр Центру виконавських мистецтв Хього та ін.

Вокальні партії у “Пульчинеллі” виконали відомі вітчизняні співаки: заслужені артисти України Олена Нагорна (сопрано), Сергій Бортник (тенор) і Ігор Воронка (бас). Інструментальні сольні партії у цьому творі прозвучали у виконанні артистів оркестру Михайла Скидана (перша скрипка), Ольги Стовбур (друга скрипка), Миколи Величка (альт), Олени Арзуманян (віолончель) і В’ячеслава Удовиченка (контрабас).

Неповторна майстерність, щирість виконання “Пульчинелли” Ігоря Стравінського і Симфонії №4 Петра Чайковського викликали вибух аплодисментів вдячних чернігівських глядачів.

 

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру

фестивалів та концертних програм

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.