Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:32:44

Грудневі гастролі шевченківців

28.12.2019   15:18Агенцiя

Напередодні Новорічно-Різдвяних свят чудовий передсвятковий настрій дарували артисти нашого театру жителям Мінська, Львова, Вінниці, Броварів, Корюківки.

Відгукуючись на чисельні запрошення, шевченківці радо представляли свої творчі здобутки на театральних майданчиках України і Білорусі. 17 і 18 грудня мінським глядачам було презентовано дві дипломовані вистави Чернігівського театру – комедійну гоголівську «Ніч перед Різдвом» (Гран-прі V-го Міжнародного Фестивалю Українського Театру «Схід–Захід» у Кракові) та виставу «Вій. Докудрама» Наталі Ворожбит за мотивами повісті Миколи Гоголя (Премія імені Леся Курбаса та перемога на Першому Всеукраїнському театральному фестивалі-премії «ГРА» у номінації «Краща драматична вистава»).

Феєричне казкове дійство гоголівської «Ночі перед Різдвом» у постановці режисера, заслуженого артиста України Андрія Бакірова з перших хвилин спектаклю зачарувало мінських глядачів, які були захоплені гармонійною взаємодією акторського ансамблю, що ні на мить не відпускав уваги глядача впродовж усієї вистави. Глибоке враження на глядацьку аудиторію справила і сучасна докудрама, в якій творчому складу вдалося передати глибокий філософський зміст авторського твору і режисерського задуму щодо потреби душі давати і отримувати прощення. Після закінчення і комедійної, і драматичної вистави публіка віддячила акторам за неймовірні позитивні емоції бурхливими і тривалими оплесками та запрошенням чернігівців на наступні гастрольні вистави до білоруської столиці.

А 23, 24 і 25 грудня чернігівські актори знову дарували львівським, вінницьким та броварським глядачам містичну і захопливу Різдвяну історію. І кожного разу безсмертна гоголівська «Ніч перед Різдвом» у виконанні артистів Чернігівського облмуздрамтеатру викликала яскраві емоції і здивування від того, яким непередбачуваним і цікавим може бути знайомий усім зі шкільної програми твір класика вітчизняної літератури Миколи Гоголя. Переповнені зали та бурхливі овації вдячних глядачів супроводжували кожен виступ чернігівських артистів.

28 грудня шевченківці знову проведуть «на колесах», адже на них чекають юні мешканці Корюківки, яким чернігівські актори подарують надзвичайно добру і світлу виставу для дітей «Всі миші люблять сир» з веселими піснями і танцями.

Тож, бажаємо піднесеного святкового настрою усім шанувальникам театрального мистецтва, а творчому складу шевченківців – успішно завойовувати симпатії дедалі ширшої глядацької аудиторії в Україні та за її межами.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини