Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:05:07

"Малі міста - великі враження": чотири проєкти з Чернігівщини серед переможців конкурсу

14.12.2019   11:54Агенцiя

В Україні вже вдруге відбувся конкурс культурно-мистецьких проєктів «Малі міста — великі враження». Мета – презентувати туристичний потенціал населених пунктів, в яких проживає до 50 тисяч осіб.

Результати реалізованих цьогоріч ініціатив обговорили  12 грудня на підсумковій конференції Міністерства культури, молоді та спорту України за участі профільного міністра Володимира Бородянського. До роботи долучилися представники з різних регіонів країни.

Нагадаємо, у 2019 році із понад 180 поданих заявок сім надійшло з Чернігівщини. Експертний відбір провели у два етапи. Спочатку відібрали цікаві проєкти з точки зору змістовності. Потім — захист ідей у Мінкультури, де заявники засвідчували фінансову спроможність виконання. У результаті обрали 74 переможців, серед яких — проєкти чотирьох громад нашої області.

Отже, креативні ініціативи змогли реалізувати Кіптівська ОТГ (всеукраїнський фестиваль «Осінній Fest»), Козелецька (проєкт мистецьких заходів та інтервенцій «Час нових історій»), Сосницька (арт-резиденція Олександра Довженка в рамках ІІ Молодіжного фестивалю «Капелюш») та Плисківська («Плиски-ТУРФЕСТ»). На це з державної скарбниці спрямовано більше 900 тисяч гривень.

До речі, проєкт «Час нових історій» представники Козелецької громади презентували під час конференції. Ця ідея об’єднала різні мистецькі заходи: театральну виставу, фестиваль барокової музики, лекції та воркшопи на тлі історичних пам’яток Козельця.

Учасники конференції не тільки підбили підсумки конкурсу, а й дискутували з приводу розвитку культурної сфери в умовах децентралізації. Також обговорили потенціал культурної спадщини та креативних кластерів у розбудові туристичної привабливості малих територій, інформує Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.