Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:02:19

Відкрили виставку світлин з колекції підсумків міжнародного фотоконкурсу "4383 дні дитинства – 2019"

03.12.2019   10:20Агенцiя

В конференц-залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулося відкриття виставки світлин з колекції підсумків міжнародного фотоконкурсу "4383 дні дитинства – 2019" (Мінськ, Білорусь).

До десятого, ювілейного, фотоконкурсу організатори вирішили зробити подарунок не тільки учасникам, а, насамперед, глядачам та любителям фотомистецтва. Виставка світлин в бібліотеці відкрила фестиваль дитячої фотографії з колекції підсумків міжнародного фотоконкурсу "4383 дні дитинства – 2019".

Наступною стала виставка світлин "Місто професій" Катерини Мітіної (Мінськ) в науковій бібліотеці Чернігівського національного технологічного університету. Підсумки конкурсу 2019 року в номінації дитячого портрету "Світ навстіж" були підведені в Чернігівському обласному художньому музеї ім. Г. Галагана. Ще одна фотовиставка мисткині з Мінська – "Домашній альбом" Ольги Левкович – була презентована в Чернігівській обласній дитячій лікарні. І завершила цикл виставка світлин українських авторів з колекції міжнародного фотоконкурсу "Діти нашого міста", що експонується в Чернігівській міській бібліотеці ім. М. Коцюбинського.

Серед чернігівських фотомитців, роботи яких представлені на виставці в Чернігівській ОУНБ ім.  В. Г. Короленка – Юрій Хромушин, Сергій Тарабара, Інна Буглак та Роман Віленський.
 

Засновник мінської розподіленої галереї "Фотомистецтво", представник оргкомітету конкурсу "4383 дні дитинства" Костянтин Мельник зазначив: "Тішуся, що виставки за підсумками нашого фотоконкурсу стали в бібліотеці обов'язковими і традиційними, а сама бібліотека – нашою домівкою." Також митець розповів про результати цьогорічного конкурсу: "В 2019-му році отримано 320 паперових фотографій та віддано в руки призерам 40 дипломів. Але окрім власне оргкомітету фотоконкурсу "4383 дні дитинства", дипломами також нагороджували Білоруський державний технологічний університет, Перша некомерційна концептуальна артгалерея "Брама" та центр духовного просвітлення і соціального служіння Мінського приходу "Радість".
 
Як один з організаторів конкурсу, Костянтин Мельник вважає, що головний приз для митця – це коли фотографії віднайдуть свого глядача. Також він переконаний, що світлини треба експонувати, адже вони створені щоби дарувати теплі емоції глядачам та популяризувати щасливе й радісне дитинство, аби для всіх маленьких янголяток їхні найперші роки пізнання світу були безтурботними і безхмарними.
 
Окрему подяку Костянтин Мельник висловив чернігівському фотомитцю Сергію Тарабарі за постійну й невтомну допомогу в організації виставок за підсумками конкурсу в Чернігові.
 
Чернігівська художниця та поетеса Тетяна Тимошенко привітала гостей та організаторів заходу своїми солодкими й романтичними римами, а чернігівський фотохудожник та фоторепортер, член ЧОО НСФХУ Віктор Кошмал закликав колег і фотолюбителів бути активними та ділитися своїми світлинами з глядачами.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини