Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:39:27

“Італійська фантазія” “Duetto Concertante”

02.12.2019   07:33Агенцiя

Програму “Італійська фантазія” у рамках проєкту “Камерний абонемент” 30 листопада представив на сцені обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм дует віртуозів у складі заслужених артистів України флейтиста Юрія Шутка і гітариста Андрія Остапенка.

Юрій Шутко і Андрій Остапенко — солісти Національної філармонії України. “Duetto Concertante” - їх спільний проєкт, творчий експеримент, в якому поєднуються звучання таких різнопланових інструментів як флейта і гітара.

“Програма “Італійська фантазія” цікава тим, що відкриває нам широку палітру творення флейтової і гітарної музики саме італійськими композиторами”, - підкреслює автор і ведучий проєкту — заслужений діяч мистецтв України, мистецтвознавець Олег Васюта.

Заслужений артист України, кандидат мистецтвознавства Юрій Шутко — лауреат безлічі всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Як соліст він співпрацював з багатьма оркестрами України, виступав з такими відомими диригентами як Саулюс Сондецкіс (Литва), Урс Шнайдер, Сімон Камартін (Швейцарія), Станіслав Вінярчик (Польща), Хайнц Прамер (Австрія); корифеями української диригентської школи – Миколою Колессою, Юрієм Луцівим, Мирославом Скориком, Романом Кофманом... Репертуар флейтиста охоплює твори всіх стилів і жанрів, створені композиторами за останні триста років, підкреслюють музикознавці, відзначаючи натхненне виконання віртуозного  репертуару, неперевершену майстерність та виконавську філософію гри музиканта.

До репертуару заслуженого артиста України, гітариста Андрія Остапенка також входять твори композиторів різних епох і стилів - Баха, Скарлатті, Сора, Джуліані, Леньяні, Морено-Торроби, Паганіні, Альбеніса, Туріни, Родріго... Він багато концертує, часто виступає із симфонічними і камерними оркестрами України. “Андрій Остапенко володіє всіма можливостями сучасного гітарного виконавства, його манера відрізняється органічним поєднанням віртуозної техніки з відтворенням всіх тонкощів звукової палітри”, - зазначають мистецтвознавці.

У програму “Італійська фантазія”, презентовану чернігівському глядачеві, увійшли композиції, які вимагають від виконавців неабиякої віртуозності і технічної досконалості: твори Луїджи Леньяні (в тому числі “Пан” і “Марсіс” з “Міфологічної сюїти”), Джуліо Регонді, Мауро Джуліані, а також Фантазія для гітари і флейти на теми опери Белліні "Пірат" Фердінандо Каруллі – один із найвідоміших творів цього композитора, повідомив прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини