Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:03:13

Руслана Якобінчук – у вокальному абонементі філармонійного центру

11.11.2019   12:48Агенцiя

Заслужена артистка України Руслана Якобінчук(мецо-сопрано) 10 листопада виступила на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру.

В рамках вокального абонементу(автор проекту та ведучий — заслужений діяч мистецтв України, мистецтвознавець Олег Васюта), у виконанні співачки були виконані твориГайдна, Бізе, Моцарта, де Фалья, Шумана, Майбороди, Мейтуса та інших видатних європейських та вітчизняних композиторівXVIII-ХХ ст.

Зокрема прозвучалаарія «Ridentelacalma» Вольфганга Амадея Моцарта,арія «Facmevere» з ораторіального гімну «StabatMater»Франца Йозефа Гайдна, романс Сліпої з опери «Джоконда»АмількареПонк'єллі, «Мавританська шаль» з циклу «Сім іспанських народних пісень» Мануеля де Фальята інші класичні твори оперної музики.

Партію фортепіано виконала лауреатка міжнародних конкурсів Марія Віхляєва.

Публіка захоплено зустріла співачку. Її мецо-сопрано відразу полонило слухачів своєю проникливістю і високим рівнем виконавської майстерності, якійартистка завдячує природному таланту та навчанню у Київській державній консерваторії імені П.І. Чайковського (клас професора Лариси Остапенко).

Саме Лариса Остапенко -народна артистка України, дружина відомого композитора Олександра Білаша – у свій час підтримала талант майбутньої співачки, ставши її головним наставником і педагогом. Нині Руслана Якобінчуксолістка-вокалістка Національної філармонії України.

В її репертуарі - оперні арії, старовинні романси та українські народні пісні. Співачка є лауреаткою вітчизняних та міжнародних конкурсів. Вона активно гастролює і вже зняла кілька власних музичних кліпів.

Творчість Руслани Якобінчук надихає і робить життя барвистим та наповненим прекрасними моментами, що запам’ятовуються надовго, інформує прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини