Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:38:48

До історичних глибин

03.07.2019   08:10Агенцiя

Чернігівська археологічна експедиція Національного університету «Чернігівський колегіум» розпочала дослідження на території Дитинця стародавнього міста на виконання обласної цільової програми «Археологічні дослідження».

У роботах беруть участь студенти-практиканти інституту історії. Запланований термін робіт три тижні.

Продовжуються дослідження розпочаті 2017 року на території подвір’я колишнього монастиря. Це – серце стародавнього міста тому тут завжди ми чекаємо на цікаві знахідки та цікаві об’єкти. На виконання обласної цільової програми «Археологічні дослідження» цього року експедиція буде здійснювати роботи ще й на території області.

Вже відбулися розвідки на території Новгород-Сіверського району дивилися городище поблизу селища Роговка. Пам’ятки руйнуються чорними археологами які шукають там скарби, але навряд вони там щось знайдуть, ми зафіксували руйнування та провели обстеження.

Плануються роботи на території Любецького археологічного комплексу. Буде також працювати спільна експедиція з Ніжинським університетом ім.Миколи Гоголя на території Новгород-Сіверського.

А з 29 липня розпочинає роботу велика археологічна експедиція на території Мезинського Національного природного парку, а наші колеги їдуть працювати до Батурина.

Тобто, Чернігівщина як завжди традиційно вже проводить систематичні археологічні дослідження бо на Чернігівщині одна з найбільших археологічних шкіл в Україні.


Віктор Кошмал

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини