Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:19:25

Наші "золоті" піаністи

24.04.2019   14:12Агенцiя

Згідно з рішенням поважного журі ХІІ Міжнародного конкурсу молодих піаністів пам'яті В.Горовиця у середній групі 1 місце і золоту медаль отримує Ілля Овчаренко.

Ілля Овчаренко

Ілля Овчаренко

Талановитий чернігівський піаніст Ілля Овчаренко став стипендіатом Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» у 9-річному віці. Приємно, що з кожним роком зростає фаховий рівень Іллі. У його арсеналі – численні перемоги на міжнародних конкурсах і багато яскравих концертів. І 25 квітня у музеї Лесі Українки відбудеться спільний концерт стипендіатів «Ференц Ліст. Українська балада», одним з учасників якого буде також Ілля Овчаренко. А за кілька днів його вже чекає Тель-Авівська музична академія, де юнак навчається нині у професора Варді.

Приємно також, що Ілля – це вже другий стипендіат Фонду, який на конкурсі В. Горовиця у середній групі посів перше місце і здобув золоту медаль. 2010 року цю висоту підкорив Ілля Лопатинський.

Роман Лопатинський, як й Ілля Овчаренко, закінчив Київську середню спеціалізовану музичну школу-інтернат ім. М.Лисенка, навчався в Національній музичній академії України ім. П.Чайковського (клас доцента С.Рябова), нині проходить навчання в Міжнародній піаністичній Академії "Incontri col Maestro" (Італія, клас Б.Петрушанського). Роман вже має фондові записи на українському та німецькому радіо. Виступав із концертами в Ізраїлі, Італії, Польщі, Марокко, Ліхтенштейні, Швейцарії, Німеччині, Росії, Франції, Японії та в інших країнах. 23 квітня відбувся успішний дебют Романа Лопатинського в одній з кращих зал Європи - у Віденському Концертхаусі Wiener Konzerthaus , де прозвучала світова прем‘єра нового твору Мирослава Скорика.


Президентський фонд Леоніда Кучми

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.