Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:26:15

Благородство звуку Людмили Марцевич

22.04.2019   11:40Агенцiя

“Особливий філософський підхід до виконуваного репертуару”, “романтична піднесеність”, “благородство звуку”, “вміння побудувати велику форму і затримати увагу на підтексті музичного твору”, “гармонійне поєднання технічної досконалості, бездоганного смаку, вишуканості і творчого натхнення”.

Так музикознавці описують виконавську концепцію народної артистки України, солістки Національної філармонії, професора Національної музичної академії ім. П.І.Чайковського Людмили Марцевич.

21 квітня піаністка з великим успіхом виступила перед чернігівськими глядачами на сцені обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм у рамках проекту “Фортепіанний абонемент” (автор і ведучий — заслужений діяч мистецтв України Олег Васюта).

Людмила Марцевич на великій сцені вже понад півстоліття. Ще школяркою у 1963 році вона стала переможцем Українського конкурсу піаністів ім. Миколи Лисенка. Її концертна діяльність — це сольні проекти і виступи з симфонічними оркестрами та камерними ансамблями. Гастролі — США, Німеччина, Франція, Норвегія, Іспанія, Словаччина, Польща, Корея...

Репертуар Людмили Марцевич — найскладніші твори і класиків, і сучасних авторів.

У проекті “Фортепіанний абонемент” піаністка презентувала Фантазію ре мінор Вольфганга Амадея Моцарта — одне з найзагадковіших творінь генія класичної школи, прелюдії Левка Ревуцького, що яскраво презентують українську композиторську школу, та дві чи не найвідоміші сонати Людвіга ван Бетховена — Сонату №8 до мінор (“Патетичну”) і Сонату №23 фа мінор, відому як “Апасіоната”.


Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм


 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини