Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:10:23

Чернігівщина налагоджує культурні зв’язки з Австрією

04.04.2019   08:36Агенцiя

У ході візиту до Чернігівської області Надзвичайний та Повноважний посол Австрії в Україні Герміне Поппеллер разом з Директором австрійського культурного форуму в Києві Ульфом Хаусбрандтом зустрілися з представниками культурного загалу області.

Учасники зустрічі обговорили основні аспекти співробітництва між закладами культури Чернігівщини та Австрії. Зокрема, мова йшла про участь творчих колективів і митців обох країн у спільних заходах у рамках Двостороннього року культури, який проходить цьогоріч.

Так, нещодавно в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. В.Г. Короленка відкрилася книжково-ілюстративна виставка «Вітання з Австрії / Grüße aus Österreich», де демонструються книги з історії та культури цієї країни. Видання представлені у перекладі на різних мовах.

У планах – обмін творчими колективами і солістами театральних та філармонійно-концертних закладів Сіверщини й Австрії, в тому числі участь фольклорних колективів області у проведенні Днів української культури в цій країні та запрошення австрійських митців на Міжнародний фестиваль національних культур «Поліське коло».

Серед пропозицій – розширення співпраці бібліотечних закладів: обмін сучасними друкованими виданнями в українсько-австрійському перекладі, проведення літературних вечорів до ювілейних дат видатних літераторів. Крім того, організація в музеях тематичних виставок з нагоди державних свят. Також розширення двостороннього обміну у сфері декоративного мистецтва, зокрема проведення виставок вишиваних робіт, інших витворів майстрів народного мистецтва, фотовиставок тощо.

Також для налагодження співробітництва в напрямку розвитку сільського зеленого, фестивального, інших видів туризму планується започаткувати проведення обмінних рекламно-інформаційних турів, семінарів, конференцій, участь у міжнародних виставках-ярмарках туризму, укладання двосторонніх міжрегіональних угод про співпрацю в туристичній галузі.

До речі, у жовтні минулого року в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм у рамках творчого проекту «Камерний абонемент» виступав віолончеліст із Австрії – Майнхард Холлер. Саме з концертної програми в Чернігові розпочався його гастрольний тур Україною.

Серед музейних колекцій із зібрання Чернігівського історичного музею імені В.В. Тарновського є декілька груп, які представляють старожитності та меморії, які пов’язані з історією Австрії.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини