Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:00:39

Нова директорка Чернігівської бібліотечної системи

09.03.2019   11:35Агенцiя

Чернігівська міська рада призначила на посаду директора Чернігівської централізованої бібліотечної системи (міської бібліотеки ім. М. Коцюбинського) Людмилу Василівну Зіневич.

Людмила Зіневич

Людмила Зіневич

Багаторічна директорка бібліотеки Ніна Іванівна Власенко пішла з посади у зв’язку із закінченням контракту і виходом на пенсію, але вона, як досвідчений фахівець, і далі працює в закладі.

Людмила Зіневич пройшла конкурсний відбір на посаду, і з нею було підписано контракт. До складу системи входять центральна бібліотека, що на вулиці ім. Кирпоноса, а також більше десяти бібліотек-філій по місту.

Тисячі чернігівців охоче користуються послугами бібліотеки. В останні роки, окрім традиційної послуги книгообміну, бібліотека значно розширила функції. Тут діють численні клуби за інтересами, проводяться презентації, творчі зустрічі з цікавими людьми, конкурси, діє комп’ютерний центр.

Людмила Зіневич — філолог, кандидат філологічних наук, перед цим працювала доцентом, викладачем української мови і культури в Національному технологічному університеті. Добре відома своєю громадською діяльністю. Вона є координатором і викладачем Безкоштовних курсів української мови, які користуються все більшою популярністю. При курсах також діє виїзний університет — організовуються екскурсійні поїздки по визначних місцях області і України. Також пані Людмила згуртувала коло патріотів, прихильників народного мистецтва у спільноту «Українська світлиця», де теж проходять цікаві зустрічі, спілкування.

На новій посаді директорка вже організувала кілька цікавих заходів, зокрема, круглий стіл у Міжнародний день рідної мови, за участю представників української, білоруської і чуваської громадських організацій.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.