Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 17:09:10

"Дніпровський паром" – новий екскурсійний маршрут музейним простором Чернігівщини та Гомельщини

06.11.2018   13:55Агенцiя

Новий маршрут музейним простором Гомельщини та Чернігівщини у рамках проекту «Від партнерства місцевих музеїв – до широкого транскордонного культурного співробітництва» під назвою «Дніпровський паром» прокладено 3-6 листопада цього року.

Учасники проекту ознайомились з музеями Гомельської та Чернігівської областей і освітнім потенціалом нового маршруту. Два дні вони провели на території Білорусі, відвідавши Гомельський палацово-парковий ансамбль, а також музеї Вітки, Річиці, Лоєва, Брагіна, Хойників. А наступні два дні були присвячені Чернігівщині.

Гості ознайомилися з обласними музеями – історичним імені Василя Тарновського, художнім імені Григорія Галагана та центром Чернігова. Також вони відвідали історико-археологічний комплекс «Древній Любеч», краєзнавчий музей в Ріпках, садибу родини Лизогубів у Седневі.

Через експозиції музеїв, окремі з них експонати розкривають історичні і культурні особливості двох сусідніх областей, підкреслюється їх спільність та унікальність. Також учасникам маршруту були презентовані інтерактивні простори, створені у музеях Річиці, Лоєва, Брагіна та Любеча.


Довідково:

Мета проекту «Від партнерства місцевих музеїв – до широкого транскордонного культурного співробітництва» – поєднати низку музеїв Гомельської та Чернігівської областей транскордонним туристичним маршрутом, сприяти налагодженню співпраці між ними. Проект реалізується у партнерстві, очолюваному гомельською обласною філією громадської організації «Білоруський зелений хрест» у тісній співпраці з Національним університетом «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г.Шевченка та історико-археологічним музейним комплексом «Древній Любеч». Термін реалізації проекту – 2018 рік. За результатами роботи існує можливість продовження фінансування проекту ще на певний час за підтримки органів обласної влади.

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини