Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:12:24

75-й концертний сезон стартував! ФОТОфакт

10.09.2018   13:39Агенцiя

Відкрився вже 75-й концертний сезон в Чернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.

Взагалі, в усіх філармоніях світу концертний сезон відкривається саме симфонічним оркестром – це як титульний колектив. Наш концертний сезон відкрив Академічний симфонічний оркестр "Філармонія" під керівництвом головного диригента, заслуженого діяча мистецтв України Миколи Сукача.

Микола Васильович відмітив, що вже 54 роки пройшло з того часу як він почав працювати з філармонією ще будучи студентом музичного училища. Йому дуже приємно, що наша філармонія має дуже і дуже великий попит у нашому місті. Друга дата, теж дуже приємна, адже нашому оркестру в цьому сезоні виповнюється 20 років! Ці дві дати роблять цьогорічний концертний сезон більш насиченим і знаковим.

А ось відкриття 75 концертного сезону подарувало публіці нагоду знову почути гру відомої зірки японської класичної музики піаністки Фуджіко Хеммінг. В своїй гастрольній подорожі по світу, вона виявила бажання зіграти з нашим оркестром у Чернігові та Києві. Це унікально тим, що на сьогодні їй виповнилося 85 років, унікально ще тим, що у такому віці на фортепіано вже не грають. Чернігівські шанувальники класичної музики щирими та бурхливими оплесками стоячи вітали Інгрід після кожного її виступу.

Ось таким унікальним концертом філармонія відкрила свій сезон.


Фото та текст Віктора Кошмала

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини