Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:10:23

Музей раритетної залізничної техніки буде у Сновській громаді

12.02.2018   14:41

У лютому в депо "Сновськ", що знаходиться на території Сновської громади, розпочнеться робота із створення Музею раритетної залізничної техіники.

Сюди будуть перевезені 12 раритетних паровозів та інші зразки техніки, які збереглися на українських залізницях, для відновлення та реставрації.

Як стало відомо Чернігівському Центру місцевого розвитку, створеному за підтримки програми "U-LEAD з Європою", підприємство "Укрзалізниця" планує відкрити технологічний центр і виробничу базу для ремонту на базі Сновського локомотивного депо, а також музей раритетної залізничної техніки.

«Депо чекають оновлення та розвиток. Є плани сконцентрувати тут усю старовинну залізничну техніку – паровози, вагони, а також створити умови для її відновлення та подальшого показу як історії розвитку залізничного транспорту», - зазначив Роман Веприцький, в.о. директора регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» під час візиту до Сновська.

Проте підприємство не збирається обмежуватися лише створенням музею раритетної техніки. За словами Романа Веприцького для відтворення історичного вигляду самого депо, будуть проведені реставраційні роботи, які повернуть будовам архітектуру минулого століття.
Ще одним напрямком розвитку депо "Сновськ" стане виготовлення запчастин до локомотивів та іншої залізничної техніки для всієї мережі "Укрзалізниці".

Працівники депо мають досвід відновлення раритетної залізничної техніки. Наприклад, у грудні минулого року майстри змогли запустити паровоз Л-4600, побудований Луганським заводом у 1952 році. І це не єдиний приклад успішної реставрації.

Музей раритетної техніки у Сновській громаді в поєднанні з іншими культурно-історичними пам'ятками, чистим повітрям, річкою та лісом стане однією з "родзинок" туристичних програм та ескурсійних маршрутів Чернігівської області.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини