Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:37:44

Робота Управління культури та туризму Чернігівської міськради та плани на найближчу перспективу

24.01.2018   12:04Агенцiя

23 січня на розширеній нараді міського голови з керівниками управлінь міської ради начальник управління культури та туризму Олександр Шевчук розповів про роботу управління у 2017 році та плани на найближчу перспективу.

На сьогодні управління координує діяльність 20 міських закладів культури, основними функціями яких є організація культурного дозвілля мешканців та гостей міста, популяризація мистецького та туристичного потенціалу Чернігова.На фінансування їх діяльності з міського бюджету минулого року спрямованопонад 57 млн грн.

Мережа закладів культури міста включає: 2 клуби - КП «Міський Палац культури та ККЗ «Палац культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді», бібліотеки Централізованої бібліотечної системи  - 12 філій, школи естетичного виховання КПНЗ «Чернігівська музична школа № 1 ім. С. Вільконського», КПНЗ «Чернігівська музична школа № 2 ім. Є. Богословського», КПНЗ «Чернігівська міська школа мистецтв» та «Чернігівська дитяча художня школа», а також КП «Центральний парк культури та відпочинку». 


Міський Палац культури є центром культурного дозвілля у місті. У Палаці працює 7 власних аматорських колективів, ще 12 колективів та гуртків працюють на умовах співпраці. У колективах Палацу займається близько 2 тисяч дітей та підлітків. Творчими колективами Палацу в минулому році проведено 214 культурно-мистецьких заходів. 

Палац культури художньої творчості дітей, юнацтва та молоді об’єднує 16 клубних формувань різних напрямків, серед яких: вокально-хорове, циркове, хореографічне, музичне, театральне, образотворче, ансамбль барабанщиць та ін. Загалом у колективах Палацу зайняті 473 дитини.

Умузичних школах міста навчаються понад 1200 дітей, зокрема в школі № 1 ім. Вільконського  - 818 учнів, а в школі № 2 ім. Є. Богословського – 411 учнів. Творчі колективи музичних шкіл беруть активну участь у конкурсах та фестивалях як міського, так і всеукраїнського та міжнародного рівнів. Зокрема, минулого року вони стали учасниками понад 300 культурно-мистецьких заходів різного рівня.

Майжетисяча чернігівських дітей відвідують міські школу мистецтв (800 учнів) та дитячу художню школу (161), які також гідно презентують Чернігів на міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсах.

Діяльністьбібліотек Чернігівської міської комунальної централізованої  бібліотечної системи спрямована на залучення містян до читання та формування креативного культурного середовища. До складу Чернігівської міської Централізованої бібліотечної системи  входить 12 філій бібліотек. Універсальний бібліотечний фонд нараховує 345 тис. примірників, у минулому році за бюджетні кошти придбано 2506 примірників, оновлено бібліотечні фонди.

На базі бібліотек з метою розвитку населення міста працюють 17 читацьких об’єднань та клубів за інтересами. У 2017 році на базах бібліотек було проведено 800 соціокультурних заходів. Серед них: літературний конкурс «Книга року»; фотовиставка «Благодійність в об’єктиві»; благодійна акція «Тепло наших сердець - дітям»; акція «Бібліотека на колесах»; інтерактивна бібліотека на пляжі «Золотий берег» та інші.

Центральний парк культури та відпочинку має сезонний характер роботи та надає якісні послуги культурного дозвілля, організує і  проводить культурно-масові заходи та загальноміські свята і забезпечує стабільну роботу атракціонів парку. Зокрема минулого року проведені: Чемпіонат велосипедного спорту,  Івана Купала, Чисто Че, День йоги, Бізнес фест.

У минулому році управління культури та туризму виступило організатором та співорганізатором 47 масштабних загальноміських заходів. Серед них: фестиваль «ДЕРУН ФЕСТ»; ретро-фестиваль «Машина часу»; мистецький проект «Старовинна музика в старовинному місті»; театральний фестиваль під відкритим небом «Під маскою легенд»; акція «Всеукраїнський вело день 2017 у м. Чернігові»; фестиваль подвійної радості «The Twins»; фестиваль-конкурс «Чернігів the best».

Управлінням також були реалізовані 4 проекти-переможці в рамках Програми громадського суспільства: «Чернігів дружній для людей з інвалідністю»; «Чернігів – місто УНР»; «Різні сцени ¬ Неупереджений погляд»; «Історії міста в історіях людей, історії людей в історіях міста».

Крім того, реалізовані 5 проектів - переможців громадського бюджету 2017 року. Зокрема: «Культурно-освітній проект «Мова-література-культура-краєзнавство», «навчально-пізнавальний центр «Джерело Надії», «Художня студія «Творча майстерня», «Чернігів - місто легендарних різнобарвних мостів», «Все про Європу».

З метою популяризації туристичного потенціалу міста шляхом представлення його на регіональних, загальнодержавних та міжнародних заходах туристичного спрямування управлінням проведені 4 туристичні виставки; 3 презентації в Києві; 3 виступи на Київському радіо; презентація в Одесі в рамках проекту «Дні Чернігова в різних містах України».

На реалізацію проектів туристичного спрямування: «Туристичний портал міста»; «Туристичні карти»; «Анімаційні театралізовані екскурсії» управління залучило спонсорські кошти, вигравши 3 гранти від Британської ради.

Для всіх бажаючих чернігівців і гостей міста управлінням культури та туризму проведені8 безкоштовних анімаційних театралізованих тематичних екскурсій, у яких взяли участь понад 1600 чоловік. Більшість з них – туристи з Чернігівської області, Києва, Львова, Харкова, Славутича, а також з інших країн - Білорусі, Польщі, Росії.

Управлінням також розроблена концепція ескізного проекту створення музею історії Чернігова.

Разом з Чернігівським національним технологічним університетом працівники управління вдруге проводять маркетингове дослідження туристичного ринку Чернігова. За попередніми даними опитані 807 респондентів. Презентація результатів дослідження відбудеться 7 лютого.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини