Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:29:20

Відбулося відкриття звітної виставки картин Чернігівського народного аматорського об'єднання художників "Деснянська палітра"

10.11.2017   08:28Агенцiя

8 листопада в Чернігівській ОУНБ ім. В.Г. Короленка відбулося відкриття звітної виставки картин Чернігівського народного аматорського об'єднання художників "Деснянська палітра" до 35-річчя з часу заснування.

Ведуча заходу, Лідія Сенченко, бібліотекар відділу мистецтв, коротко ознайомила присутніх з історією створення об'єднання.
 
Організована 1982 року за ініціативи керівника студії живопису Карпенка О.І. та методиста ОНМЦ Мороза В.І., "Деснянська палітра" зібрала понад 300 народних талантів, людей різного віку та професій. Всіх їх об'єднала безмежна любов до образотворчого мистецтва, яку вони втілюють у своїх картинах. Олексій Карпенко – самодіяльний художник, офіцер запасу, став першим головою об'єднання. "Деснянську палітру" свого часу очолювали Анатолій Шевченко та Василь Мігрін.
 
З 2007 року і до сьогодні головою об'єднання "Деснянська палітра" є Людмила Бешун. Всі учасники підвищують рівень своєї майстерності, відвідуючи різноманітні майстер-класи, беручи участь у великій кількості виставок, що проходять як на території Чернігівщини, та і за її межами. Персональні виставки учасників об'єднання кожного року експонуються у виставкових залах Чернігова та в ЧОУНБ ім. В.Г. Короленка.
 
26 жовтня 2010 року об'єднанню художників "Деснянська палітра" було присвоєно звання "народного аматорського".
 
На ювілейній звітній виставці представлено 48 робіт 21 художника – це пейзажі, портрети, натюрморти, архітектурні пам'ятки, виконані в різних техніках. Рік у рік роботи митців вражають все більшим художнім та професійним ростом, гармонійністю та поетичністю.
 
Ліна Артюхова, начальник відділу культурного розвитку Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації, привітала художників від імені керівництва Департаменту та нагородила Чернігівське народне творче об'єднання художників "Деснянська палітра" почесною грамотою Департаменту культури за високий професіоналізм та з нагоди 35-річного ювілею. Виконавши почесну місію, вона додала: "Не один виставковий проект Департаменту не проходить без участі членів об'єднання "Деснянська палітра". Ці картини прикрашають зали не тільки в Україні та за кордоном, а й домівки шанувальників мистецтва, які цінують ваші роботи за душевну теплоту й красу, що вони випромінюють."
 
Заступник директора Обласного центру народної творчості Чернігівської обласної ради Юлія Солонець нагородила об'єднання "Деснянська палітра" грамотою за багаторічну співпрацю, естетичну насолоду, самовіддане служіння музі та невгамовний творчий пошук.
 
Алла Мальована, заступник директора з наукової роботи Чернігівської ОУНБ ім. В.Г. Короленка від імені керівництва вручила грамоту об'єднанню та сказала: "Шановні деснянці, мені дуже приємно, що колектив бібліотеки не тільки надає приміщення для експозицій, а й має щирі дружні відносини з художниками, бо співпрацює з "Деснянською палітрою" із часу заснування."
 
"35 років – це дата, коли і люди, і творчість знаходиться в розквіті своїх сил, – сказала Надія Заваліна, у минулому керівник обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв. – І ваша виставка, шановні художники, є свідченням того, що ви з кожним роком набуваєте творчого темпу, який проявляється у ваших композиціях. З нагоди ювілею хочу побажати вам нових творчих проектів, вернісажі та здобутків. Залишайтесь і надалі в перших рядах самих знакових подій області та України."
 
Наталія Тищенко, завідувач відділу організаційної роботи Обласного молодіжного центру відмітила: "Деснянська палітра" вже котрий рік почесно несе звання "народного аматорського" об'єднання. Хочу привітати як тих художників, яких ми дуже добре знаємо, так і молоде поповнення. Бажаю всім вам нових звершень та незгасаючого творчого натхнення!"
 
Від імені Національної спілки художників України привітав митців заслужений художник України Іван Пенський та запросив відтворювати красу на такому рівні, щоб могли не тільки достойно нести звання художника, а й в майбутньому стати членами Національної спілки художників України.
 
Член об'єднання "Деснянська палітра" Тетяна Тимошенко прочитала вірші власного авторства, зачарувавши "деснянців" та присутніх музикою поетичного слова.
 
Слова подяки від голови об'єднання Людмили Бешун за свято краси і мистецтва прозвучали на адресу своїх колег-художників, гостей заходу та шанувальників прекрасного, адміністрації бібліотеки та працівників відділу мистецтв, які допомогли в підготовці ювілейної виставки. Гарною подією для "Деснянської палітри" стало поповнення її рядів талановитими митцями Чернігівщини Людмилою Федорченко та Валентиною Гончар, і на черзі прийняття до об'єднання ще однієї молодої художниці Ірини Мамець.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини