Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:36:32

Стартував "Чілдрен кіно фест". ВІДЕО

31.05.2017   08:56

Вперше у Чернігові проходить фестиваль дитячого та підліткового кіно. Безкоштовні покази щодня. У кіно-кільтурному мистецькому центрі демонструють новинки європейських кінематографістів. Головними суддями «Чілдрен кіно фесту» виступають самі глядачі, тобто діти.

З 27 травня по 4 червня у двадцяти містах України проходить «Чілдрен кіно фест». Фестиваль щорічний, а от Чернігів приєднався до нього вперше. Це чудова можливість для дітей та підлітків побачити фільми, які знімають в сучасній Європі і які на широкому екрані у нас не часто побачиш.

Вадим Антошин, директор обласного кіно-культурного мистецького центру: «Це Всеукраїнський фестиваль. Він проходить за підтримки Представництва Євросоюзу в Україні, також за підтримки дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), «Держкіно», обласної державної адміністрації і ряду партнерських організацій, в першу чергу це ГО «МАРТ», яка також є одним з  головних партнерів на нашому фестивалі».

Дев’ять фестивальних днів —  дев’ять фільмів-конкурсантів. Швейцарія, Франція, Великобританія, Німеччина, Швеція, Данія, Угорщина, Україна. Стрічку латвійського виробництва презентує представник Консульства Латвійської Республіки в області Ірина Харченко.

Ірина Харченко, помічник Почесного Консула Латвійської Республіки в області: «Сьогодні ми представляємо фільм латвійського кінорежисера Яніса Нордса про життя тринадцятирічного хлопчика, який в силу різних обставин потрапляє на вулиці нічної Риги. Він зустрічається з всілякими проблемами і з дорослим життям, і йому, в принципі, вдається подолати всілякі труднощі і повернутися додому, і  підняти авторитет в очах своєї матері.  Латвійці —  вони дуже підтримують своє кіно, свою продукцію. Вони в принципі дуже патріотичні. І будь-які культурні прояви у сфері пісень чи театру вони підтримують, тому що це їх власний продукт».

Фільми транслюються безкоштовно, тож бажаючих побачити сучасне європейське кіно – чимало. Діти вже на канікулах,  вільний час є.

Вадим Антошин: «Нашою ініціативою було те, що половину квитків безкоштовних ми передати дітям з соціально незахищених категорій. .. Ми запропонували управлінням освіти щоб діти, які знаходяться в інтернатах, прийшли побачити ці фільми».

Отримати квиток діти могли, зареєструвавшись на сайті. Додамо, кожен глядач автоматично стає членом журі фестивалю. По закінченню перегляду діти виставляють свою оцінку картині. Така система – подобається чи ні – чесна, як і самі діти. Голоси всіх глядачів з України будуть зібрані, обраховані, і тоді стане відомо, хто ж отримав перемогу.


Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини