Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:54:02

Особливий театр "Дивосад" збирає гроші на поїздку до Польщі

24.05.2017   12:39Агенцiя

Традиційний «Фестиваль прекрасних театрів» у Польщі – чи не єдиний подібний мистецький захід у світі, адже участь у ньому беруть особливі творчі колективи – реабілітаційні, інтеграційні, соціально спрямовані, в яких на сцені грають дорослі й діти з особливими потребами.

Вчергове побувати на цьому фестивалі мріють і артисти чернігівського «Дивосаду».

Збирати кошти для здійснення своєї мрії вони почали ще на початку року, виготовляючи та продаючи різноманітні сувенірні вироби. До речі, створюють ці листівки, магніти, картини, прикраси теж люди з певними вадами, котрі відвідують творчі майстерні Центру реабілітаційних послуг, що діє на базі благодійної організації «Аратта» в рамках проекту ЄС «Повноцінне життя!». А продають під час вистав «Дивосаду», адже глядачів завжди приходить чимало, та й відданих шанувальників у особливого театру за роки його існування з’явилося дуже багато! Так крок за кроком просуваються до реалізації своєї мрії.

Ще одним кроком у цьому напрямку стане показ прем’єрної музичної вистави театру «Дивосад» «Про Федота-стрільця» за п’єсою Леоніда Філатова на сцені Чернігівського молодого театру та ще й за участю «заслуженого Федота» нашого обласного центру актора Валентина Макара! Побачити цю виставу можна буде в Молодому театрі в найближчу п’ятницю, 26 травня о 18.00, а придбати квитки – вже сьогодні в касі театру чи у художнього керівника театру «Дивосад» Ірини Пісні. Таким чином, професійні актори допоможуть акторам особливим у здійсненні їхньої мрії, така співпраця викликає щиру пошану. До речі, чернігівський «Дивосад» - єдиний колектив, що представляє Україну на «Фестивалі прекрасних театрів» і вже не один раз повертався з Гран-прі.

«І для наших акторів, і для глядачів, без сумніву, ця вистава буде особливою, - зазначає Ірина Пісня. – Професійний і улюблений нами актор Валентин Макар вперше вийде з нами на сцену. Звісно, ми хвилюємося, звісно, готуємося особливо ретельно. До речі, коли наші актори виходять на сцену, то забувають про свої вади, вони не грають, вони проживають ці образи. Тому я переконана, що жоден глядач не залишиться байдужим! Нести світло й радість у цей світ так само можуть і люди, які мають особливі потреби. Особисто я дуже вдячна, що Молодий театр нам допомагає, підтримує. Сподіваюся, що відгукнуться й меценати, можливо, депутати міської чи обласної рад, підприємці, які також фінансово підтримають наших особливих акторів. Тож запрошуємо усіх до Молодого театру на нашу музичну виставу».

"Дивосад" презентував чергову прем’єру

Наразі величезну підтримку колективу «Дивосаду» надає благодійна організація «АРАТТА». На її базі діє Центр реабілітаційних послуг для людей з особливими потребами, тож особливі актори мають змогу відвідувати цей центр, отримувати там харчування, проходити терапію з лікарем-реабілітологом, психологом, відвідувати творчі заняття та арт-терапію, зокрема, й засобами театрального мистецтва.

До відома: проект «Повноцінне життя!» підтримав Європейський Союз у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Спілкою Робітничих Самаритян-Грузія. В Центрі реабілітаційних послуг працюють групи денного перебування людей з особливими потребами. До послуг клієнтів Центру: групові психологічні тренінги, майстерні з арт-терапії, індивідуальні консультації з психологом, заняття з фахівцем-реабілітологом. Таким чином «Аратта» сприяє позитивним змінам у житті людей з особливими потребами, адже наразі їх права на освіту, культурний розвиток і змістовне дозвілля залишаються обмеженими. Центр реабілітаційних послуг діє в Чернігові за адресою: вул. Станіславського, 40.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.