Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:42:08

Відбувся обласний фестиваль-конкурс української патріотичної пісні та поезії часів Революції Гідності та АТО "Янголи світла"

03.05.2017   08:29Агенцiя

28 квітня в Кіно-культурному мистецькому центрі м. Чернігова вперше пройшов обласний фестиваль-конкурс української патріотичної пісні та поезії часів Революції Гідності та АТО «Янголи світла».

Фестиваль ставив на меті пропагування української пісенності, поезії, музичної культури, а також підтримку і розвиток творчих талантів представників ЗСУ та учасників анти-терористичної операції на сході України.

Приємно те, що в даному творчому проекті прийняло близько 250 учасників з усієї області, а саме головне полягає в тому, що тема війни та патріотична тематика конкурсу «Янголи світла» не байдужа дітям, бо саме їм далі розбудовувати нашу державу.
Захід розпочався урочистим відкриттям з потужного виступу театру пісні «Забава» м.Чернігова, котрі представили своє вокальне мистецтво патріотичним твором «Малюють хлопчики війну».

Відкрила фестиваль-конкурс патріотичної пісні та поезії «Янголи світла» заступник голови-керівник апарату Чернігівської обласної державної адміністрації, почесний голова Оргкомітету даного проекту Наталія Романова. В своїй промові Наталія Андріївна зробила акцент саме на назві творчого проекту,бо ті герої, що загинули за нашу свободу і незалежність стали нашими «янголами світла», а також привітала всіх учасників та гостей фестивалю, зазначивши про високу виховну роль такого потрібного на сьогодні патріотичного направлення в мистецтві.

Далі розпочалася кропітка робота журі до складу якого увійшли кращі фахівці з різних направлень та жанрів, заслужені артисти України Володимир Гришин та Олексій Биш, заввідділом естрадного вокалу Чернігівського музичного училища ім. Л.М. Ревуцького Маргарита Демиденко, головний хормейстер «ОМЦ навчальних закладів культури і мистецтв» Ольга Коцур, старший редактор «Чернігівської Регіональної Дирекції» НТСУ Олексій Маслов, а очолювала журі народна артистка України Лариса Роговець.

Всі учасники та гурти на розсуд журі представляли один патріотичний твір власний або інших авторів чи виконавців. Номінація вокальні ансамблі та гурти вразила, як журі так і глядачів в залі, виступом гурту «Бойовий акорд» з 169 Навчального центру сухопутних військ України. Соліст колективу та учасник бойових дій в АТО Сергій Дроб’язко презентував власний авторський твір «Коли нарешті скінчиться війна».

Після прослуховування всього творчого загалу журі обрало кращих в кожній номінації. І ось нарешті настала хвилююча мить – нагородження переможців. Блакитна зала Кіно-культурного мистецького центру була заповнена глядачами, військовиками. З 18.00 розпочався святковими фанфарними позивними гала-концерт та нагородження лауреатів фестивалю-конкурсу патріотичної пісні та поезії «Янголи світла». Під гучні овації голова Оргкомітету конкурсу Наталія Романова та весь склад журі нагороджували переможців дипломами, цінними подарунками та сувенірами.

Переможцями фестивалю-конкурсу «Янголи світла» стали:

- в номінації «Сучасна патріотична пісня» - автор-виконавець з м. Любеча Тарас Тарасенко – І премія,), Анжеліка Гальчук м. Чернігів, Литвиненко Сергій, Рубан Оленіч Інна, (Варвинський р-н) та Вікторія Олійник (смт. Куликівка) - ІІ премія;

- в номінації «Патріотична проза та поезія» - народний амторський театр «Хлібодар» Сосницького РБК – І премія, Краліч Наталія – ІІ премія Срібнянський РБК;

- в номінації «Гурти та ансамблі» - рок-гурт «Сила сталі» - володар Гран-прі м.Козелець, гурт «Бойовий акорд» 169 Навчального центру Сухопутних військ України І премія, дитячий театр пісні «Забава» м. Чернігів ІІ премія.

Далі продовжилася гала-концертна програма за участю гостей переможців та гостей фестивалю-конкурсу, якими були спортивний клуб «Січовий курінь отамана Сірка» з м. Прилук, що вразили всіх в залі своїми козацькими силовими та технічно-складними прийомами, також автор-виконавець Анатолій Урюпін з м. Києва подарував для матерів загиблих воїнів власну пісню «Мати», полонивши всю залу гарним сюжетом пісні та якістю виконання, ще в концертній програмі приймав участь і фіналіст проекту «Голос Країни» автор-виконавець Дмитро Селянський, додавши драйву в шоу-програму, приємно сприйняв зал власний твір «Повертайтесь» автора-виконавця Ігоря Слобідського м. Чернігів, театр сучасного танцю «Міріданс» та танцювальний колектив Чернігівської Академії пенітенціарної служби «Форс» поетичний блок авторських творів з потужною емоційністю та душевністю виконуваного матеріалу від матерів загиблих воїнів-героїв в АТО громадського об'єднання «Єдина Родина» з м. Чернігова.

Додали окрасу впродовж всього фестивального дня патріотичному проекту «Янголи світла»і виставки дитячої творчості від Центру народних ремесел, Чернігівської дитячої художньої школи, Обласного центру науково-технічної творчості для дітей, юнацтва та молоді, експозиція речей загиблих з майдану та АТО. Були проведені майстер-класи з різних видів декоративно-прикладного мистецтва на яких діти мали змогу проявити себе в мистецтві.

Фестиваль завершився і наостанок хочеться подякувати колегам з відділу народної творчості, клубного відділу «ОМЦ навчальних закладів культури і мистецтв», працівникам Кіно-культурного мистецького центру та всім тим, хто долучився до організації та проведення фестивалю української патріотичної пісні «Янголи світла».

Провідний методист з музичного жанру «ОМЦ навчальних закладів культури і митсецтв» автор проекту Володимир Макеєв

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини