Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:34:37

Чернігівщина долучилась до українсько-угорського мистецького діалогу

27.04.2017   13:32Агенцiя

З 17 до 30 квітня в Україні проходить Міжнародна Пасхальна асамблея «Духовність єднає Україну».

Уже дев’ятий рік поспіль цей мистецький захід відбувається під патронатом Українських Православних Церков за сприяння Національної академії мистецтв України і творчих спілок.

Цьогоріч підтримку організаторам надали посольства Угорщини, Швейцарії, Узбекистану, Італії, Литви, Польщі в Україні.

Загалом концертна програма асамблеї передбачає проведення 46 творчих заходів. Для поціновувачів мистецтва звучатиме музика різних епох, жанрів і стилів у виконанні провідних колективів і солістів України, а також зарубіжних гостей.

Міжнародна складова асамблеї є доволі потужною. Знаковими мистецькими заходами цьогоріч стануть «музичні діалоги»: «Україна-Швейцарія», «Україна-Узбекистан», «Україна-Литва», «Україна-Італія» та «Україна-Польща».

Долучилася до участі у Пасхальній асамблеї і багата талантами Чернігівщина, де 26 квітня в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм відбулася святкова концертна програма «Фольклор єднає нас».

Почесними гостями урочистого дійства стали урядовий уповноважений – комісар Уряду Угорщини Іштван Ґрежа, Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в УкраїніЕрно Кешкень, керівник Департаменту апарату урядового вповноваженогоПетер Пеллер, яких від української сторони вітали перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови – керівник апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Романова та заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДАПавло Веселов.

Відкрив урочистий захід академічний камерний хор ім. Д.Бортнянського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм - незмінний учасник асамблеї.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблого учасника антитерористичної операції Павла Смирнова, старшого солдата Збройних Сил України, та пам’ять усіх військовослужбовців – учасників антитерористичної операції, які віддали життя, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Звертаючись до присутніх, Іштван Ґрежа перш за все подякував академічному камерному хору ім. Д.Бортнянського за майстерне виконання гімну його країни на складній угорській мові. Він також зауважив, що українській та угорський народи є надзвичайно талановитими і творчими, мають багато спільного у культурі, що і має на меті продемонструвати Пасхальна асамблея.

У свою чергу Наталія Романова наголосила на тому, що Пасхальна асамблея є своєрідним символом культурного і духовного єднання двох дружніх європейських народів. Вона також подякувала урядам усіх країн, які підтримали ідею проведення цього мистецького заходу у такий непростий для України час, коли на сході нашої держави триває військова агресія. Наталія Романова виловила переконання, що запорукою щасливого майбутнього України є єдність і духовність, а культура є тим містком, який єднає душі і серця українців та угорців.

Далі розпочалася концертна програма, в якій взяли участь колективи «Тячівська банда», родинний музикальний гурт з Солотвина та Угорський державний народний ансамбль, яким керує Пал Іштван. Свої виступи чернігівським глядачам подарували відомий угорський музикант, композитор, етнограф, володар багатьох престижних музичних премій Бот Міклош та його музичний гурт з Угорщини, артисти київського ансамблю «Божичі», а також учасники українських народних колективів.
           

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини