Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:26:55

У музеї М.Коцюбинського триває виставка "На Чорнобиль журавлі летіли"

27.04.2017   13:30Агенцiя

У літературно-меморіальному музеї-заповіднику триває виставка бібліотечних матеріалів, присвячена річниці Чорнобильської трагедії.

Експозицію складають матеріали, які розповідають про події «тієї вогняної ночі», про наслідки непоправної катастрофи і про долі людей, які одні з перших кинулися затуляти собою радіоактивних реактор.

26 квітня 2017 року виповнюється 31 рік відтоді, як в Україні сталася страшна катастрофа – вибухнув один із реакторів Чорнобильської атомної електростанції. Наша пам’ять і пам’ять багатьох наступних поколінь знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року.

Поля і луки, ліси і озера, річки і ставки Чорнобильської землі тяжко уражені невидимою чорною хворобою. Змертвіло багато водойм, непридатною для вживання стала в них вода. Горе впало не тільки на Україну. Воно зачепило Білорусь, Росію та чимало інших країн. На забруднених територіях нині проживає близько двох мільйонів осіб.

Хочете більше дізнатися про події тієї страшної ночі? Тоді завітайте на виставку бібліотечних матеріалів «На Чорнобиль журавлі летіли» у музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського.

Виставка триватиме до 5 травня.

Телефони для довідок: (04622) 4-10-03, 4-43-26.

Адреса музею: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 3.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини