Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:06:29

Голова облради Ігор Вдовенко відкрив у Сновську перший районний фестиваль дитячих талантів "Обдаровані діти Сновщини"

20.03.2017   12:02

19 березня у Сновському районному будинку культури стартував перший районний фестиваль дитячих талантів «Обдаровані діти Сновщини», ініційований і підтриманий очільником представницької влади Чернігівщини Ігорем Вдовенком.

Звертаючись до учасників, організаторів, глядацької аудиторії при відкритті фестивалю, він, зокрема, зазначив: - Мені дуже приємно відкривати сьогодні перший районний фестиваль дитячих талантів «Обдаровані діти Сновщини». Хоча він проводиться за моєї ініціативи і сприяння, всю підготовчу роботу виконали його організатори тут, у районі і самому Сновську. У час тривожного неспокою в українському суспільстві, привернення нашої щоденної уваги до воєнних дій на сході нашої держави, звичайній людині хочеться душевного спокою і тепла. Воістину правдивий вислів «не хлібом єдиним». Ініціюючи сьогоднішній фестиваль, мені хотілось ще раз утвердити нас усіх у правильності думки про те, що неталановитих дітей не буває. Завдання нас, дорослих, полягає саме в тому, щоб вчасно розгледіти талант кожної дитини і надати їй можливість і підтримку для її подальшого розвитку. Саме тому, основною метою фестивалю визначена підтримка обдарованих дітей Сновщини, стимулювання, популяризація дитячої та юнацької творчості, висвітлення обдарувань дітей, розвиток зацікавленості дорослих до проблем талановитої дитини в суспільстві. - Ми хочемо цим заходом ще раз привернути увагу Сновської обєднаної територіальної громади до творчої діяльності обдарованих дітей задля виявлення нових юних талантів, підтримки творчо обдарованих дітей і молоді. Хотілося б, щоб за результатами фестивалю-конкурсу було розкрито багатогранність творчої особистості обдарованої дитини, значно підвищився рівень інтересу до цих дітей на Сновщині, - підкреслив керівник, що заявки на участь у фестивалі подавались практично до сьогоднішнього дня. За словами Ігоря Вдовенка, понад 150 дітей протягом дня демонструватимуть свої таланти у семи конкурсних номінаціях: хореографія, вокал і вокальні гурти, фольклорні колективи, музично-виконавче мистецтво, оригінальний жанр, образотворче мистецтво та декоративно-прикладна творчість. Звичайно ж переживатимуть за своїх вихованців і міцно триматимуть кулаки керівники колективів і окремих виконавців. Кращі за підсумками фестивального дня отримають заслужені нагороди згідно з рішенням поважного журі. На завершення голова обласної ради побажав успішних виступів і заслужених нагород всім учасникам фестивалю.

В урочистий момент відкриття першого районного фестивалю дитячих талантів «Обдаровані діти Сновщини» голова обласної ради вручив Почесні грамоти обласної ради за велику підготовчу роботу організаторам фестивалю Наталії Добненко, Володимиру Карпенку, Світлані Горбатович.

25 керівників номінантів отримали з рук голови фотоальбоми «Чернігово-Сіверська земля».

Прологом до фестивалю стала хореографічна композиція «Святкова Україна» у виконанні зразкового танцювального колекективу «Ягідки» (керівник – Заслужений працівник культури України Світлана Горбатович).

Далі почалась копітка робота журі фестивалю на чолі з радником голови обласної ради Дмитром Никоненком у співпраці з глядацькою аудиторією.

На участь у фестивалі надійшло 78 індивідуальних і колективних заявок. У відбірковому турі всі номери були належно оцінені журі.

За результатами фестивального свята всі учасники творчих змагань отримали дипломи і солодощі. 54 переможці номінацій (І-ІІІ місця) разом з дипломами нагороджені цінними подарунками. Гран-прі фестивалю виборола Анастасія Сорокалєт, а приз глядацьких симпатій дістався Павлу Кореню.

Завершилось свято гала-концертом переможців. Глядацька зала була вдячна організаторам і конкурсантам за прекрасну фестивальну програму.

 
Відділ інформаційного забезпечення та звязків з громадськістю виконавчого апарату обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини