Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 06:29:03

"60 кавових зерен та 1 струна" в художньому музеї

07.02.2017   09:50Агенцiя

Цього засніженого суботнього дня в Галаганівський залі художнього музею ім.Григорія Галагана був повний аншлаг.

Переглянути благодійну виставу «60 кавових зерен та 1 струна» студентського соціального театру «EX LIBRIS» прийшли студенти Чернігівського національного педагогічного університету ім.Т.Г.Шевченка, старшокласники гімназії №31, відвідувачі безкоштовних курсів української мови та інші шанувальники Мельпомени.

Вистава присвячена двом велетам класичної музики- німецькому композитору і піаністу, останньому представнику «віденської класичної школи» Людвігу ван Бетховену (1770-1827) та італійському скрипалю-віртуозу, композитору, під впливом творчості якого відбувався розвиток скрипкового мистецтва наступних епох Нікколо Паганіні(1782-1840). Драматичну адаптацію біографій Бетховена та Паганіні, які ніколи не зустрічалися в реальному житті, виконала художній керівник театру, кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії та культурології Чернігівського національного педагогічного університету ім.Т.Г.Шевченка Марина Каранда. Завдяки її режисурі виства вийшла короткою(1год), змістовною, насиченою подіями і персонажами. Глядачі мали змогу в художній інтерпретації ознайомитися з творчим (і не тільки) життям композиторів та їх оточенням, почути уривки з багатьох відомих музичних творів. До речі, постановка та музичне рішення спектаклю здійснене випускником історичного факультету Анатолієм Новаком.

17 акторів (а це студенти різних курсів та спеціальностей педуніверситету) з натхненням виконували ролі славетних композиторів, їх учениць, коханок, друзів, вельмож, передаючи дух епохи кінця 18-поч.19 століяття. Допомогла в цьому група художників по костюмах: Оксана Плиско,Олексій Рилошко, Анастасія Зенченко, Ірина Розсудовська, Ольга Ракута, Яна Полулях, Анастасія Нікітенко, Людмила Примак, Катерина Тверезовська. Фраки, циліндри,перуки та багато іншого змодельоване і створене ними дало можливість глядачам зануритись та відчути атмосферу часу, коли створювалась Місячна соната Бетховена, варіації «Відьми» Паганіні…

Варто відмітити вишукано-елегантну гру Павла Єременка (Бетховен) та стримано емоційну Марії Сокол (Джульєта Гвіччарді), душевну – Наталії Линок(мати Терези Брунсвік). Створити образ дивакуватого композитора вдалося Василю Остапчуку(Паганіні), а дещо комічний Катерині Тверезовській (дама з гітарою, Анжеліна Каванна).

Глядачі щиро аплодували акторам зі сподіваннями на нові вистави театру «EX LIBRIS» на сцені Ченігівського обласного художнього музею ім.Григорія Галагана в рамках мистецького проекту «Драматичний простір художнього музею».

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.