Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:55:11

Відбувся семінар-практикум по програмі ВIZ Україна "Танцювальна і хорова творчість"

20.08.2016   11:02

В Чернігові відбувся семінар-практикум по програмі ВIZ Україна «Танцювальна і хорова творчість».

Організатори семінару: Україна BIZ, керівник Людмила Коваленко-Шнайдер м.Київ, спільно з німецьким культурним центром «Wechselwirkung», керівник Віктор Бальцер м.Чернігів, за фінансової підтримки Федерального уряду Німеччини БФ "Товариство Розвитку" м.Одеса.

Семінар проводили референти - Світлана Цех, мультиплікатор BIZ України з танцювального творчості, керівник німецького молодіжного культурного центру «Дойче Квелле» (м.Київ.) і Світлана Пилипенко - мультиплікатор BIZ України з хорової творчості, керівник вокального ансамблю «Sonnenstrahl». У семінарі взяли участь керівники творчих колективів громадських організацій етнічних німців України з наступних міст: Миколаєва, Києва, Тернополя, Мелітополя, Луцька, Чернівців, Славутича, Городні, Дніпра, Житомира.

У представленій програмі кожен учасник семінару міг знайти для себе корисний і цікавий матеріал. Вокально-хорова робота була спрямована на вивчення німецьких канонів, народних кводлібетов, дитячого репертуару на німецькій мові. Учасники з великим бажанням розучували німецькі обрядові і стилізовані танці.

Жвавий інтерес викликала презентація німецьких народних національних костюмів і аксесуарів, яку підготувала Світлана ЦЕХ. З натхненням семінаристи сприйняли літературно-музичну програму «Лорелея ХХ століття», присвячену творчості великої німецької співачки та актриси Марлен Дітріх (до 115-річчя від дня народження) у виконанні Світлани Пилипенко і Вальдемара Письменного. Семінар пройшов творчо і натхненно, в теплій дружній обстановці.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.