Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:08:03

Відбувся Всеукраїнський ІІІ фестиваль “Відродження українського села, його духовності і культури”

06.06.2016   13:06

Із 4 по 5 червня в селі Піски Бахмацького району проходив вже Третій Всеукраїнський фестиваль «Відродження українського села, його духовності і культури». Ці два святкові дні для сотень місцевих жителів і гостей з багатьох куточків Сіверщини та України ще раз підтвердили, що цей захід вже став істинно традиційним і всенародним.

І все це – завдяки ініціативі голови ПСП «Пісківське», депутату обласної ради Валерію Колоші, який одночасно є і главою оргкомітету фестивалю. А свій перший крок цей урочистий і потрібний суспільству захід зробив ще у травні 2012 року з благословення Преосвященнішого Іринея, єпископа Ніжинського і Прилуцького, який освятив стартовий фестиваль, що проходив тоді під гаслом «Моє село - моя столиця, моя провінція свята».

Привітати учасників фестивалю прибули заступник голови обласної ради Арсен Дідур, голова районної ради Віталій Кочерга, очільник райдержадміністрації Віктор Міщук, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хоботня, представники духовенства, громадських організацій...

Розпочався фестиваль святковою почесною ходою. З піснями люди йшли від пам'ятного знака Христа Спасителя до Святого поля, край села, де і відбулися святкові дійства.

Вітаючи учасників святкового заходу, заступник голови обласної ради Арсен Дідур наголосив, що дуже приємно, що таке мальовниче село Піски припало до душі своєю гостинністю та неповторною атмосферою як численним народним митцям, творчим колективам нашого прекрасного краю, неординарним особистостям і жителям Сіверщини, так і гостям з інших куточків України.

На переконання виступаючого, цей масштабний культурно-мистецький форум сприятиме відкриттю нових творчих обдарувань, збагаченню духовних і культурних традицій українського села.

Арсен Дідур від імені обласної ради висловив щиру вдячність всім, хто з любов'ю до рідного краю долучився до організації і проведення цього чудового свята народної культури...

Напрочуд цікавою була культурно-духовна частина фестивалю. Концертну програму розпочав хор «Благовіст» чоловічого Благовіщенського монастиря з міста Ніжин. Особливий фурор викликала до себе зірка української естради та телебачення, співачка і телеведуча, народна артистка України Оксана Пекун. Майстерно виступали хореографічні, фольклорні колективи та гості свята з різних куточків нашого краю.

Упродовж дня діяли майстер-класи народних умільців - від молотіння пшениці ціпом, косіння трави та інших господарських вмінь - до розпису народними візерунками, гончарства, ковальства, плетіння та багато цікавого і корисного, що може бути у сільському житті.

Прикрасою свята булопоказове кінно - трюкове шоу від членів клубу «Козацький Герць» під керівництвом Євгенія Крутова з м. Чернігів. Незабутнім був і парад вишиванок.

Для відпочинку і ночівлі гостей було розбите наметове містечко, працювала польова кухня, яка радо пригощала всіх запашним кулішем.

Черговий всеукраїнський фестиваль "Відродження українського села, його духовності і культури" закінчився. Маємо надію, що на наступний раз, він буде ще цікавішим, збере більше гостей, яким не байдуже до майбутнього українського села.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини