Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:08:01

"Бібліо-Оскар - 2016" - знову в Чернігові

31.05.2016   12:15Агенцiя

Уже вчетверте бібліотека сердечно вітала номінантів "Бібліо-оскара 2016", а їх в цьому році 21 за п’ятьма номінаціями.

Номінацією «Найкращий читач року» відзначені 11 дітей: Панченко Артем (ЗНЗ№1, 4Б), Колєватова Катруся (ЗНЗ№30, 3Б), Помилуйко Ліза (ЗНЗ№27, 4А), Мозольов Олександр (ЗНЗ№12, 4Б), Чепурна Катерина (ЗНЗ№29, 4Б), Овсієнко Олексій (ЗНЗ№7, 6Б), Рекрутченко Георгій (ЗНЗ№29, 7Б), Філоненко Валерія (ЗНЗ№29, 8А), Руденок Катерина (Ліцей №22, 9Б), Василенко Владислав (Гімназія №31, 9В).

У номінації «Читаюча родина» відзначені родина Чепурних (ЗНЗ№15) та родина Вересенків ( ЗНЗ№29 ), а в номінації «Юний волонтер» нагороджені Костянтин Шеша (ЗНЗ№27, 8А) та Брезгун Ольга (ЗНЗ№29, 6В).

Багато років співпрацюють з бібліотекою вчителі та шкільні бібліотекарі , відзначені у номінації «Партнерство заради дитини»: Джевага Любов Миколаївна (Ліцей №22), Валуйська Інна Іванівна (Ліцей №22) та Кшенська Алла Василівна (ЗНЗ№27).

Садовська Анжела Геннадіївна – педагог-організатор Старобілоуської ЗОШ Чернігівського району; активно залучає учнів своєї школи до читання, разом зі своїми учнями - завжди бажаний гість в обласній бібліотеці для дітей.

Номінацією «Друзі бібліотеки» відзначені: Валентина Іванівна Хуторненко - голова обласного відділення Дитячого фонду України, яка завжди вчасно приходить на допомогу бібліотеці, багато років підтримує обласний конкурс для дітей «Діти, що читають – майбутнє України»; Котенко Вікторія Анатоліївна – заступник начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради, 14 років активно підтримує популярний міський конкурс «Читаюча родина».

Зульфія Салко – волонтер жіночої сотні «Самооборона». Тісні, дружні зв’язки з нею бібліотека підтримує порівняно недавно, але Зульфія проявила себе справжнім щирим другом, вона вчить юних читачів та бібліотекарів плести маскувальні сітки для бійців АТО, виготовляти обереги для них, допомагає передавати малюнки, поробки дітей нашим захисникам.

Усіх номінантів та гостей свята щиро вітали творчі колективи Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва: хореографічний колектив «Квітка», циркова студія «Скоморохи», юні вокалісти. Щирими оплесками учасники і гості свята зустріли давнього друга бібліотеки Кирила Топоркова, який в дуеті з юною Доріс Уфекве, як завжди, професійно виконав популярну пісню.

Усі номінанти «Бібліо-Оскара – 2016» були нагороджені пам’ятними медалями, подарунками, грамотами.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.