Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:58:30

На Красній площі відбувся спільний концерт музичних колективів Меммінгена та Чернігова

23.05.2016   16:02Агенцiя

У рамках урочистих заходів з нагоди Днів Меммінгена у Чернігові на Красній площі впродовж дня 22 травня проходив концерт творчих колективів німецької делегації. До уваги жителів та гостей міста військовий оркестр 34-і дивізії винищувачів-бомбардувальників "Альвой" та Селянський хор представляли свій класичний репертуар на головній сцені.

За словами диригента військового оркестру Юргена Відемана їх колектив існує вже 25 років. А особисто він приїхав до Чернігова вже втретє й захоплений красою нашого міста і його гостинністю.

У концерті виступив також духовий оркестр Військово-музичного центру сухопутних військ Збройних Сил України. Його керівник Олександр Шевчук повідомив, що між музичними колективами Меммінгена та Чернігова існує давня дружба. Так, 5 років тому вони мали творчу зустріч, а наступна відбудеться за їх попередньою домовленістю у 2018 році.

Перед цим німецька делегація відвідала Містечко майстрів на Алеї Героїв, де вони купували різні вироби талановитих чернігівських ремісників, в тому числі й українські вишиванки.

З ранку цього дня керівники міста й області разом з представниками офіційної делегації м. Меммінген поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченку з нагоди 155-ї річниці з його перепоховання.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.